Resor till Sal

Semester Sal

Läs mer om Sal

Semesterresor till Sal, den mest populära ön i Kap Verde skärgården är fulla av roliga och äventyr. Ön var faktiskt heter Sal eftersom det är portugisiska för "salt". Klimatet är spektakulär med solsken nästan varje dag året runt.

Det var ursprungligen befolkade på grund av salt produktionen, men turismen har snabbt tagit över som den viktigaste industrin. Den platta och sandiga stränder gör semester till Sal ett perfekt val. Vindar blåser in från nordväst, vilket skapar en perfekt bris för vattensporter såsom katamaraner och vindsurfing. Champagne segel eller kryssningar är populära aktiviteter på semester till Sal.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Sal

Sport & dykning

Det finns två mycket populära stränder och städer utvägen för semester till Sal och de heter Santa Maria och Murdeira. Santa Maria är den mest populära destinationen för alla turister som besöker Sal. Den har långa, vita sandstränder med vackra och hisnande azurblå vatten. Som tidigare nämnts, vattensporter, speciellt vindsurfing, är mycket populära på Sal. Fyren, allra södra punkten på ön i närheten av Santa Maria, är en mycket populär plats för turister att besöka också.

Semesterresor till Sal bör innehålla ett besök i Murdeira som är en växande utväg område som är direkt från huvudvägen som förbinder Santa Maria och den viktigaste staden i Espargos. Murderia har en härlig atmosfär och har en växande turist centrum. Många hotell och resorts byggs runt den vackra kusten och stränderna som erbjuds här och kommer att fortsätta att förbättras med tiden fler människor besöker Sal på semester.

Sevärdheter & kultur

Själva ön är hem till cirka 8000 personer som har en blandad portugisiska och afrikanska arv. Människorna är vänliga och välkomnande turister. Det finns ett antal hotell i Sal och resorts som erbjuds utformade för att ge turisterna den bästa semestern i Kap Verde. De orter allt från minimalistisk budgethotell till stora och lyxiga resorts. De mest populära destinationerna är nära Sal långa och sandstränder. Det finns fyra huvudsakliga vägar genom Sal, varav tre är asfalterade. På det hela taget är ön mycket modern.

Semesterresor till Sal har blivit allt mer tilltalande tack vare ett stort stödbelopp som ges till Kap Verde från Världsbanken och Europeiska unionen. Regeringen hoppas kunna använda detta stöd för att öka kvaliteten på sin turism och fiske. Semesterresor till Kap Verde se ut att bli ännu mer kvalitet och exponentiellt populär i framtiden som uppgraderingar hela tiden görs av resorts. Sal är också hem till en internationell flygplats som gör semesterresor till Sal mycket bekvämt från Storbritannien. Flygplatsen kommer även att transportera gästerna för dagsturer till andra öar i Kap Verde skärgården.

Boka din semester redan idag!

Semesterresor till Sal är rolig semester belysts av underbara vattensporter, härliga stränder och roligare än du kan föreställa dig!