Resor till Kap Verde

Semester Cape Verde

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Kap Verde

Väder

Semesterresor till Kap Verde kan vara säker på att inkludera bra väder. Temperaturerna är stadiga. Medeltemperaturen för alla öar är ca 25C. Temperaturen gör varierar beroende på säsong, men inte mer än 10C i vardera riktningen. Orsaken till den mycket stadig temperaturer är en kall havsström som kyler luften som värmts upp av en mycket stark sol eftersom öarna är i närheten av ekvatorn.

Det finns en regnperiod som sker i mitten av augusti och fortsätter genom till mitten till slutet av oktober. Detta regnperioden, men bör inte påverka semester till Kap Verde veckor kan åka under denna period att inte en droppe regn faller från himlen.

Den högsäsong för semester till Kap Verde är allmänt accepterat att vara juni till mitten av september. Men många rutinerade turister Kap Verde vill vara närvarande vid karnevalen festligheterna som äger rum under hela öarna under månaderna februari och mars.

jan 22ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 25ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 27ºC
okt 25ºC
nov 23ºC
dec 23ºC

Natur

Det finns totalt 10 öar och 8 små öar som utgör Kap Verde. Öarna är ett av två typer: bergigt och grönskande eller platta och sandiga. Av denna anledning har Kap Verde geografi mycket att erbjuda för dem som har semester till Kap Verde. Öarna skapades av vulkanutbrott för länge sedan och förblev obebodda fram till det sextonde århundradet lämnar utvecklingen av geografi vara okända. Oavsett historien om Kap Verdes geografi, är de vackra bergsområden och långa sandstränder blivit mycket populärt turistmål.

Sevärdheter & kultur

Kap Verde är en region av öarna utanför västra Afrikas kust, Senegal att vara specifik. Öarna är en skärgård med totala landareal som motsvarar den minsta staten i USA, Rhode Island. Ursprungligen upptäcktes i mitten av femtonde århundradet, var öarna obebodda. Habitation inträffade i början av det sextonde århundradet då Kap Verde hävdade den portugisiska imperiet. Tack vare övertagandet och placeringen av öarna är kulturen en rik blandning av både portugisiska och afrikanska arvet, liksom invånarna. Dess stora läget ledde det vara en stor aktör i slavhandeln tills slaveriet avskaffades av USA i slutet av artonhundratalet.

Sedan den tiden var Kap Verde fortfarande en viktig utskeppningshamn men lidit enormt ekonomiskt. Fortfarande en del av Portugal, lobbade öarna för sin självständighet, vilket de fick den 5 juli 1975. Sedan dess har en republik regering skapats. Den nybildade regeringen har försökt att öka turismen, fisket och sjöfarten i hela Kap Verde. Av dessa industrier är turismen blivit en av de mest populära. Semesterresor till Kap Verde är roliga, aktivitet fyllda och avkopplande.

Populära semesterorter

Sal

Sal

Semesterresor till Sal, den mest populära ön i Kap Verde skärgården är fulla av roliga och äventyr. Ön var faktiskt heter Sal eftersom det är portugis…

Läs mer