Resor till Santa Ursula

Semester Santa Ursula

Läs mer om Santa Ursula

Santa Ursula är en semesterort på Teneriffas norra udde och erbjuder fantastiska stränder och enastående natur, blandat med intressant kultur och byggnader som vittnar om ortens långa och blandade historia. Semesterorten är ett ypperligt val för familjer såväl som par, med gott om aktiviteter att hitta på och fint väder året runt.

Vädret i Santa Ursula

Santa Ursula har behagliga temperaturer året runt. På sommaren ligger medeltemperaturen på 25 grader, och på vintern runt 18 grader. Under sommarmånaderna kan temperaturerna ligga på mer än 30-grader, och på vintern händer det att man får njuta av hela 25 grader. Vattentemperaturen brukar vara runt 20 grader året om.

Stränderna i Santa Ursula

I Santa Ursula med omnejd finns det massvis med stränder för långa dagar i solen. Playa El Bollullo är ett populärt val för både turister och lokalbor, och ligger även på promenadavstånd från Puerto de la Cruz. Sanden här är vulkansvart och stranden är vackert inramad av höga och frodiga kullar. Stranden erbjuder alla faciliteter man kan tänkas behöva och en bar att söka skugga på under dagens varmaste timmar. Playa San Telmo ligger även nära, och är ett populärt val för surfare. Vågarna här är lite starkare och högre än på andra platser, varpå livräddare finns på plats under hela dagen. Playa Jardin ligger lite mer avlägset, men är definitivt värt ett besök. Playa Jardins vulkansvarta sand är omringad av höga palmer och vackra bougainvilleor, och ligger precis bredvid en vacker arkitektritad trädgård (jardin betyder faktiskt ’trädgård’ på spanska). När temperaturerna blir för höga kan man ta sig en svalkande tupplur i den fina trädgården och sövas av kanariefåglarnas kvitter.

Mat och dryck

I Santa Ursula finns det gott om mysiga och traditionella restauranger där man kan njuta av det bästa som det kanariska köket har att erbjuda. Ett populärt tilltugg i baren eller som förrätt är pata asada, ’rökt fläsk’, och kan ätas både som tapas eller i en macka. Det var tidigare en julrätt, men den goda smaken har gjort att lokalinvånarna nu väljer att äta den året runt. En annan populär rätt är conejo en salmorejo – kanin serverad i en sås gjord på tomater och grädde. Kaninen har marinerats i rött vin och örter och är fantastiskt god. Apropå vin, tipsar vi om ett besök på någon av Teneriffas fantastiska vingårdar. Det finns många lokalproducerade viner och på många gårdar erbjuds man både guidad rundtur och provsmakning.

Att se och göra

När man tröttnat på sol och bad, finns det mycket annat man kan hitta på i Santa Ursula. Orten har en lång historia, vilket flera gamla byggnader samt museer vittnar om. Guanches kallas Kanarieöarnas ursprungsbefolkning och i Santa Ursula hittas flera av deras imponerade byggverk helt gjorda av vulkansten. Utöver historieälskare, kommer även naturälskare att känns sig som hemma i Santa Ursula. Orten ligger nämligen nära tre av Teneriffas nationalparker: Las Lagunetas, Costa de Acentejo och Reserva Natural Especial de Las Palomas.

Kort fakta om Santa Ursula:

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

14 445

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan