Resor till Puerto Santiago

Semester Puerto Santiago

Läs mer om Puerto Santiago

För resenärer som vill ha en lugn och avslappnande semester så är Puerto Santiago ett perfekt val. Den gamla fiskarbyn är en favorit bland äldre par och familjer, och erbjuder finkorniga stränder, mysiga restauranger och en trivsam miljö.

Vädret i Puerto Santiago

Puerto Santiago har behagliga temperaturer under hela året. På sommaren ligger medeltemperaturen på 25 grader, och på vintern runt 18 grader. Under sommarmånaderna kan termometern visa mer än 30-grader, och på vintern händer det att man får njuta av hela 25 grader. Vattentemperaturen ligger på runt 20 grader året runt, och brukar inte variera avsevärt.

Stränderna i Puerto Santiago

I Puerto Santiago med omnejd finns det massor av fina stränder att spendera soliga semesterdagar på. Playa de la Arena är ett populärt val för turister, som uppskattar den vulkansvarta sanden och den mängd faciliteter som hittas nära. Här finns ett stort antal barer och restauranger att ta en paus från solen på och dessutom smaka på både god mat och dryck. Även Beach Los Guios är ett populärt val för turister – ett tips är att smaka på pizzan som de serverar på strandkaféet här, berömd över hela ön. Slutligen rekommenderas ett besök på Beach Chica, med betydelsen ’Den lilla stranden’. Stranden är ett populärt val för lokalinvånare som ofta tar med sig färdiglagad mat till den vulkansvarta stranden för att fira sina lediga dagar.

Mat och dryck

I Puerto Santiago finns det gott om mysiga restauranger att spendera långa och avslappnade kvällar på, med det bästa som det kanariska köket har att erbjuda. Ett tips är att börja middagen med lite queso asado, ’rökt ost’, en kanarisk klassiker. Osten serveras vanligtvis med lite mojo, Kanarieöarnas berömda starka sås. Den mest berömda osten är å andra sidan queso pimentón, en hårdlagrad ost med paprikapulver på. Som huvudrätt rekommenderar vi carne fiesta, kött marinerat i vitlök och diverse örter serverat med pommes frites.

Att se och göra

Puerto Santiago erbjuder mer än bara strand och bad (även om många faktiskt kommer hit uteslutet för just detta). Semesterorten ligger nära Teide, Spaniens högsta berg. Berget ligger i en nationalpark med samma namn och är en fantastisk utflyktsort för äventyrslystna resenärer såväl som för de som bara vill ta lite vackra bilder. Yngre resenärer uppskattar säkerligen ett besök på Aqua Park, en rolig vattenpark på norra Teneriffa. På öns norra udde hittas även Loro Parque, ett zoo som är hem åt över 300 fågelarter.

Kort fakta om Puerto Santiago:

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

5 572

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Boka din semester redan idag!

Det bästa sättet att ta sig till platsen för dina drömmar är med mycket av dina drömmar, och på stranden kan inte matchas för alla de bästa erbjudandena på Puerto Santiago semester! Dröj inte - boka idag!