Resor till Playa Paraiso

Semester Playa Paraiso

Läs mer om Playa Paraiso

Playa Paraiso är spanska för ’Paradisstranden’, och det stämmer väl överens med denna fantastiska semesterort. Playa Paraiso är en fridfull semesterort med en vacker och lugn strand samt mysiga restauranger och barer.

Vädret i Playa Paraiso

Playa Paraiso har varmt väder året runt – på sommaren ligger medeltemperaturen på 25 grader, och på vintern runt 18 grader. Under sommarmånaderna händer det ofta att termometern visar över 30 grader, och på vintern händer det även att man får sköna 25 grader. Vattentemperaturen ligger på runt 20 grader under hela året, och brukar inte variera nämnvärt.

Stränderna i Playa Paraiso

I Playa Paraiso med omnejd finns det massvis med stränder att välja mellan, och solfantaster kommer att känna sig som fisken i vattnet här. Semesterorten och dess strand delar namn, och erbjuder en sammetslen och kritvit historia som både turister och lokalinvånare tycker om. I närheten finns även Playa del Duque, ’Grevens strand’, som är full med mysiga små strandkiosker och har nära till både restauranger och köpcentrum. Även Playa de Ajabo finns nära, med vulkansvart sand istället för vit som de två andra. Denna strand är dock inte naturlig utan har byggts av snillrika Teneriffa-bor.

Mat och dryck

I Playa Paraiso finns det gott om mysiga restauranger som serverar goda kanariska rätter. Lunch såväl som middag börjas med fördel med papa arrugadas con mojo, som bokstavligen betyder ’rynkiga potatisar med stark sås’. De kokta potatisarna och den starka såsen är betydligt godare än namnet föreslår, och är förmodligen Kanarieöarnas mest berömda rätt. En annan populär rätt är escaldón de gofio. Gofio är mjöl gjort på rostad majs, och serveras med allt möjligt och vid alla möjliga tillfällen. I detta fall blandas det med buljong till en smakrik röra som serveras med lök och ibland sallad. Supergott, nyttigt och definitivt värt att smaka.

Att se och göra

Trots Playa Paraisos lilla storlek, finns här massvis med aktiviteter och saker att göra. Naturligtvis väljer många att spendera semestern på stranden, men tröttnar man på strandhäng och bad finns det gott om andra saker att göra. Ett tips är att kombinera ett besök med någon av Teneriffas fantastiska festivaler. I slutet på februari firas t.ex. Los Gigantes-festivalen, en färgglad och glad karneval med gott om dans, festliga kostymer och korteger. För äventyrslystna resenärer finns här gott om berg att vandra i – Los Gigantes-bergen ligger precis norr om Playa Paraiso och erbjuder vandringsrutter för både stora och små. Vill man dansa och festa gör man bäst i att åka till närliggande Playa de las Americas eller Los Cristianos, öns partyorter.

Kort fakta om Playa Paraiso:

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

2 611

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Playa Paraiso

Väder

Dike halsduken och få ut solkräm! Det är alltid varmt i Teneriffa med vintrar i genomsnitt runt 17 ° C och toppar sommaren 30 ° C, leder till en brännhet sommaruppehållet med barnen, eller en avkopplande jul utbyta gåvor runt poolen och lata på stranden!

jan 22ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 25ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 27ºC
okt 25ºC
nov 23ºC
dec 23ºC