Resor till Playa De La Arena

Semester Playa De La Arena

Läs mer om Playa De La Arena

Playa De La Arena är beläget på Teneriffas östra kust, i närhet till vulkanen Teide och ett naturreservat. På resor till Playa De La Arena kan du lämna allt stök från storstaden bakom dig och koppla av på en öde strand, bara du och familjen eller partnern. Ett perfekt val för alla som gärna upplever genuin, kanarisk kultur i stil.

Vädret i Playa De La Arena

För oss här i norr är södra Europa ett nej när det kommer till att resa. Lyckligtvis har Teneriffa och Kanarieöarna generellt torra och heta somrar samt mycket milda vintrar. Temperaturen ligger här kring 27 grader på sommaren och 21 grader på vintern.

Stränderna i Playa De La Arena

Den mycket eleganta stranden Playa de la Arena är en typisk kanarisk lavastand, och karaktäriseras av sammetslen vulkansand, svarta klippblock och turkosblått vatten. Stranden är lika populär med lokalbefolkningen som den är med turister. Den här bukten passar utmärkt att ta med barnen till då den på vardera sidan är skyddad från stora vågor. Vill du hellre spendera dagen på ett något mer avskilt ställe kan du bege dig till den närliggande byn Los Gigantes. Huvudstranden här som ligger precis vid marinan må vara mindre än den i La Arena, men den är minst lika härlig att bada vid.

Mat och dryck

När vi tänker på mat på Kanarieöarna tänker vi ofta på spanska tapas, spansk fisk och spanska tortillas, men faktum är att Kanarieöarna genom århundraden av geografisk isolation har skapat en riktigt sprudlande matkultur. Har du någonsin provat på Conejo al Salmorejo? Förutom getter finns inte så många större gräsätare på Kanarieöarna. Den här rätten består av kanin som serveras grillad tillsammans med en sås gjord av paprika, vitt vin, vinäger, olivolja, timjan, vitlök och lagerblad.

Att se och göra

Playa De La Arena är ett perfekt ställe att utöva sport eller utforska naturen i tack vare sitt ideala läge. Butikerna här hyr ut utrustning till alla möjliga sporter, och de stora bergen i Los Gigantos ligger bara 20 minuter bort. Glöm inte heller att utforska den slocknade vulkanen Teide. Närmaste stad ligger bara en halvtimme bort med bil.

Kort fakta om Playa De La Arena:

Tidsskillnad:

Svensk tid – 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan