Resor till Los Cristianos

Semester Los Cristianos

Läs mer om Los Cristianos

Los Cristianos har sedan länge lockat till sig semesterfirare av alla åldrar som är sugna på att dra till sig lite solstrålar. Här finns god mat, turkost hav och vacker natur att beskåda. Los Cristianos håller även en årlig festival som är mycket välbesökt.

Vädret i Los Cristianos

Det subtropiska klimatet på Teneriffa är torrt och varmt året om. På vintrarna kan det förekomma något mer regn än på somrarna, med temperaturer kring cirka 23 grader. Teneriffa passar bra för oss uppe i norr som vinterdestination.

Stränderna i Los Cristianos

Playa de Los Cristianos

Huvudstranden i Los Cristianos är en av de mest populära bland såväl turister som lokalbefolkning, och det lugna, grunda vattnet gör den här stranden mycket barnvänlig. I och med närheten till stadens centrum så kantas Playa de Los Cristianos med många restauranger, barer och butiker.

Playa de las Vistas

Den här populära stranden är blåflaggad tack vare sin renlighet, och ses som en av de bästa stränderna i södra Teneriffa. Här finns två snackbarer, omklädningsrum och närhet till allt som behövs för en heldag på stranden.

Playa los Callados

Ett stenkast från stadens centrum ligger den här avskilda småstensstranden. Den här stranden är mycket vacker tack vare att den är omgiven av berg och kullar. Avskildheten gör den här stranden populär bland nudister.

Mat och dryck

Cherne

Cherne är en slags fisksort som är vanlig i Atlanten. På svenska heter den ”Goliatgrouper”. Cherne saltas ofta och förekommer i många olika varianter. Ett populärt sätt att tillaga den här fisken är att göra fiskbullar och servera dem med potatis och ’mojo’-sås.

Platé

Kanarieöarna är känt för sina bananer, eller Plátanos, då de är mindre och sötare än vanliga bananer. Av dessa produceras ett vitt bananvin som är ljusgult i färgen och har en rik, tropisk arom. Passar bra med fisk, sallader och vitt kött.

Principe Alberto

Den här desserten är typisk för ön La Palma, men förekommer på alla Kanarieöar. Det är en typ av chokladmousse innehållande bland annat hasselnötter och mandlar och toppas med grädde. En perfekt efterrätt med en kopp starkt kaffe på eftermiddagen.

Att se och göra

Upplev staden

Los Cristianos är en av de livligaste städerna i södra Teneriffa. När man kommer bort från de stora turistgatorna så finns goda möjligheter att upptäcka det vardagliga livet här. Testa på genuin, kanarisk mat och besök familjeägda butiker!

Fiesta Los Cristianos

Fiesta Los Cristianos är en av de största karnevalerna på Teneriffa, och besöks av cirka 35 000 personer varje år. Till festligheterna ingår bland annat drag-show, danstävlingar och en stor parad. Som avslut hålls en stor fyrverkeri-show vid midnatt.

Delfinskådning

Runt Kanarieöarna lever kring 27 olika delfinsorter. Delfiner är mycket intelligenta och sociala jägare som i sitt naturliga tillstånd simmar extremt långa sträckor varje år när de migrerar. När man skådar delfiner ser man dem i sin naturliga miljö, där de mår som bäst. En mycket lärorik och spännande upplevelse för alla naturintresserade.

Kort fakta om Los Cristianos:

Tidsskillnad:

Svensk tid – 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

Cirka 21 300 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan