Resor till Las Caletillas

Semester Las Caletillas

Läs mer om Las Caletillas

Den sömniga staden Las Caletillas är beläget på Teneriffas nordöstra kust, bara en 15 minuters bilfärd från huvudstaden Santa Cruz. Här kan du bo i stillsamhet men med närhet till där allting händer. Kulturen här är genuin, med endast en handfull hotell att välja mellan, så vi kan lova att Las Caletillas kommer att trollbinda dig.

Vädret i Las Caletillas

På Teneriffa är vintrarna mycket milda och kan liknas med våra somrar. I luften kan du förvänta dig cirka 21 grader och i havet ungefär lika varmt. Teneriffa har nästan inget regn alls, så regntäta kläder behövs ej.

Stränderna i Las Caletillas

Huvudstranden i staden heter Las Caletillas och är blandat mellan finkornig lavasand och klappersten. Här finns inga faciliteter, men en mycket bra närhet till stadens centrum. Playa de las Arenas ligger norr om huvudstranden och ser ungefär likadan ut. Här finns även en liten strandpromenad gjord i trä. Det kan vara bra att ta med badskor till de yngre då stenarna i vattnet kan vara lite vassa.

Mat och dryck

Kanarieöarna var under en lång period nästan helt geografiskt isolerade från omvärlden, vilket resulterade i en simpel med rik matkultur. Förutom mojo-såserna och ”rynkiga potatisar” så är Kanarieöarna, speciellt La Gomera, känt för krämen ”Almagrote”. Ostälskaren kommer garanterat att köpa med sig en burk hem – krämen består bland annat av kanarisk hårdost, paprika, olivolja och vitlök och bres ofta på mackor. För den som vill prova något matigare kan vi tipsa om ”Potaje de Berros”, eller kanarisk vattenkrassesoppa. Soppan görs av vattenkrasse, vatten, vitlök och kryddor, och toppas med pancetta, majs, jams och vita bönor. Supergott!

Att se och göra

Som nämnt ovan är matkulturen här enastående, och vart upplever man den inte bättre än i en mindre stad? Här finns familjeägda bagerier, traditionella restauranger och flera veckomarknader som får inspirationen att flöda. Las Caletillas är beläget i närheten av många större städer såsom huvudstaden Santa Cruz eller San Cristóbal, så om du tröttnar på stranden och småstadslivet kan ni alltid ta en buss i 30 minuter och uppleva Teneriffas legendariska nattliv.

Kort fakta om Las Caletillas:

Tidsskillnad:

Svensk tid – 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan