Resor till Golf Del Sur

Semester Golf Del Sur

Läs mer om Golf Del Sur

Golf del Sur är som namnet antyder en golfresort beläget i södra Teneriffa. Det är faktiskt en av Kanarieöarnas bästa golfresorter! Här bor du omgiven av härlig grönska i kontrast med öns torra klimat – gatorna är prydda med palmträd, buskar och blommor. Förutom golf har du även närhet till två stränder och shoppingområdet San Blas där du hittar restauranger, butiker och barer i mängder.

Vädret i Golf del Sur

Teneriffa är med sitt torra och varma klimat det perfekta vinterresmålet för alla som vill fly undan vinterrusket. Under vintern kan vädret liknas med svenskt sommarväder – cirka 20 grader i luften och 19 i havet.

Stränderna i Golf del Sur

I Golf del Sur hittar du två centrala stränder; klapperstenstranden Playa San Blas och den svarta vulkanstranden Playa San Miguel de Abona. Den sistnämna stranden är typisk för Teneriffa: svart lavasand, djupblått hav och en mängd restauranger runtomkring. Playa San Blas ligger i den östra delen av Golf del Sur och karaktäriseras av att halva stranden består av finkornig, importerad sand och den hälften ned mot havet består av klappersten. Båda stränderna passar utmärkt för såväl par som familjer ute efter en riktigt härlig solresa.

Mat och dryck

På Kanarieöarna kan du förvänta dig rustika rätter med mycket tradition. Rancho Canario är en klassisk rätt som kan likna vid en slags stuvning. Receptet består av biff eller kyckling som tillsammans med kanarisk pasta kokas ihop med potatis, lök, tomat och kryddor. Till efterrätt kan vi starkt rekommendera ”Bienmesabe” som direktöversatt betyder ”det smakar gott”. Den här desserten är en slags kaka gjord på honung, malda mandlar och äggulor. Receptet varierar från ö till ö, men ofta äts den även med kokos eller maräng.

Att se och göra

Som namnet antyder är Golf del Sur en golfares paradis. Här bor du inom gång avstånd till många fantastiska golfbanor såsom den enorma 27-håliga banan mitt i resorten. För de som inte är stora fans av golf finns alltid den närliggande stranden och sportcentret i La Galletas 500 meter från stranden. Varje år i februari hålls även en stor festival med fokus på konst.

Kort fakta om Golf del Sur:

Tidsskillnad:

Svensk tid – 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan