Resor till El Medano

Semester El Medano

Läs mer om El Medano

El Medano är en avskild bukt på Teneriffas södra udde, som trots sitt läge lockar till sig både lokalinvånare och turister med vackra stränder och makalös natur.

Vädret i El Medano

I El Medano är det solsken året om. På vintern ligger medeltemperaturen på 20 grader, och under sommaren 30 grader. Vare sig du vill solsäkra sommaren eller fly vinterkylan är El Medano ett perfekt val. Under årets varmaste dagar svalkar man sig enklast med ett dopp i Atlanten, men även den friska brisen svalkar ack så skönt.

Stränderna i El Medano

El Medano Beach ligger mitt i semesterorten, och är en favorit hos lokalinvånarna. Sanden här är gyllene vit, vattnet grunt och vågorna lugna. Stranden är på grund av detta även ett populärt val bland familjer, och erbjuder alla tjänster och faciliteter som man kan förvänta sig av en urban, stadsnära strand. De lugna vågorna gör att stranden även är ett poppis val för nybörjare inom vind- och draksurfning. En annan omtyckt strand inte långt därifrån är Playa de la Tejita, med översättningen ’Den lilla saxstranden’. Denna strand är dock långt från liten, och erbjuder stora ytor med vacker utsikt över såväl hav som berg.

Mat och dryck

Trots semesterortens lilla storlek, finns det massvis med barer och restauranger där resenärer kan smaka på lokalproducerade viner och traditionella maträtter. Med sitt havsnära läge är det föga förvånande att El Medano erbjuder goda fiskrätter. Den mest kända är utan tvekan sancocho canario, en fiskgryta med Kanarieöarnas mest berömda ingredienser såsom gofio och mojo. En annan fiskrätt väl värd att prova är pescado seco, ’torkad fisk’. Fisken är antingen torkad eller rostad och serveras tillsammans med en god sås. Desserter brukar ofta innehålla miel de palma, en sockersöt palmhonung som enbart produceras på Kanarieöarna (och då främst på La Palma).

Att se och göra

Utöver sol och bad, finns det mycket annat att hitta på i El Medano. I hamnen finns en basar med massvis av små bås som säljer alla typer av exotiska objekt och kuriosa. Även kläder säljs här för de som vill införskaffa sig en lite annorlunda utstyrsel att visa upp hemma. Marknaden är störst på lördagar, men flera av båsen har öppet under hela veckan. Nära El Medano finns även ett kloster som är över 400 år gammalt. Klostret heter Hermano Pedro och är väl värt ett besök och en intressant inblick i Teneriffas religiösa historia.

Kort fakta om El Medano:

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

8 024

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan