Resor till Costa Del Silencio

Semester Costa Del Silencio

Läs mer om Costa Del Silencio

Costa del Silencio ligger på Teneriffas sydligaste udde och lever verkligen upp till sitt namn. Silencio betyder ’tystnad’ och denna mysiga turistort är avslappnad och olik Teneriffas mer livliga orter. Här hittar resenärer fantastiska gyllenvita stränder, befriade från turismens stora massor.

Vädret i Costa Del Silencio

I Costa del Silencio är det permanent solsken som gäller. På vintern ligger medeltemperaturen på 20 grader, och under sommaren 30 grader. Vare sig du vill solsäkra sommaren eller fly vinterkylan är Costa del Silencio ett perfekt val. Under årets varmaste dagar svalkar ett dopp i Atlanten skönt, och den friska brisen underlättar likaså.

Stränderna i Costa Del Silencio

På Costa del Silencios stränder finns hela färgskalan representerad. Playa Amarilla, med översättningen ’Den gula stranden’, har fått sitt namn från de gyllengula klippor som omringar sandstranden. De varma klipporna är sköna att vila både rygg och ben på, och ett perfekt val för de som inte vill sanda ned packning och badkläder. Även Playa de la Ballena ligger nära, med översättningen ’Valstranden’. Visserligen händer det att valar då och då simmar förbi, men stranden är mest berömd för sin vulkansvarta finkorniga sand och klara vatten.

Mat och dryck

Även om det råder totalt lugn i Costa del Silencio, finns här en del restauranger och barer att både äta och dricka gott på under sin solresa. Restaurangerna här serverar traditionell kanarisk mat. Under en varm dag föreslår vi conejo en salmorejo – ’kanin i kall tomatsoppa’. Den kalla soppan svalkar skönt under en varm dag. Är man å andra sidan väldigt hungrig, kanske på en lite svalare dag, tipsar vi om ropa vieja. Denna gryta är betydligt godare än namnet föreslår (’gamla kläder’) och mättar den mest hungriga av resenärer.

Att se och göra

I Costa del Silencio gör man bäst i att njuta av lugna middagar på de traditionella restaurangerna, och goda drinkar på någon av de havsnära barerna. Är man på jakt efter mer fart och fläkt gör man bäst i att åka till närliggande orterna Los Cristianos eller Playa de las Americas. I dessa semesterorter finns oräkneliga barer och nattklubbar för fest och dans hela natten lång. För de som inte festat natten lång och istället orkar gå upp tidigt på morgonen, tipsar vi om den trevliga morgonmarknaden i Las Galletas för fisk och andra traditionella matvaror.

Kort fakta om Costa Del Silencio:

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

6 436

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan