Resor till Sonnenland

Semester Sonnenland

Läs mer om Sonnenland

Sonnenland har intressant nog hämtat sitt namn från tyskan, och betyder ’landet av solen’ – ett mycket passande namn för denna soldränkta semesterort. Sonnenland är ett av Maspalomas mer avslappnade alternativ, och erbjuder mindre folktäta stränder och lugna, autentiska restauranger. Är man i jakt på folkliv samt barer och diskotek hittar man det en kort bilresa därifrån.

Vädret i Sonnenland

Vädret i Sonnenland är torrt och varmt under större delen av året. På somrarna brukar termometern nå 30 grader, och på vintrarna ligger temperaturen mellan 20 – 25 grader. Havstemperaturen brukar ligga på runt 25 grader, och svalkar skönt på varma dagar. Under dagens varmaste timmar fläktar även Atlantens bris skönt och gör att hettan aldrig blir olidlig.

Stränderna i Sonnenland

Bara ett stenkast från Sonnenland finns en mängd pittoreska stränder. Playa Mujeres ligger avlägset och är ett perfekt val om man letar efter en lite lugnare strand. Även Playa de las Meloneras är ett lugnare alternativ med färre turister och fler lokalbor. Slutligen ligger även Playa de Maspalomas nära – ett mer festligt och folktätt alternativ fullt med barer och aktiviteter, och dessutom bredvid Maspalomas världsberömda sanddyner.

Mat och dryck

I Sonnenland hittas ett antal små kaféer och restauranger som serverar traditionell kanarisk mat. Favoriten bland turister såväl som lokalbor är utan tvekan papas arrugadas con salsa mojo, ett slags ’rynkiga potatisar’ med stark sås som är riktigt goda namnet till trots. Är man sugen på ett lättare mål mat tipsar vi om potaje, en spenat- och kikärtsoppa som är både god och näringsrik. För mer vågade resenärer tipsar vi om en favorit hos lokalborna, carajacas – lever marinerad i stark sås. Gällande dryck, finns här många lokalproducerade viner. Ett tips är att gå på vinprovning eller att besöka någon av de närliggande vingårdarna.

Att se och göra

Sonnenland är den perfekta orten för lugnt spatserande, middag och en drink på en avslappnad bar. En promenad längst med havet i solnedgång är en oförglömlig upplevelse. Vill man ha fler bar- och restaurangalternativ och dessutom kanske gå ut och dansa, ligger Maspalomas centrum och Playa del Inglés endast en kort bilresa därifrån. På dessa två semesterorter finns det ett överflöd av barer och restauranger, samt diskotek att dansa loss på hela natten.

Kort fakta om Sonnenland:

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

36 065

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan