Resor till San Agustin

Semester San Agustin

Läs mer om San Agustin

San Agustin ligger på Gran Canarias södra kust och tillhör Maspalomas, en av Spaniens mest kända turistdestinationer. San Agustin får anses vara Playa del Ingles lugnare kusin, och är en charmig liten stad som turismen till trots ger en smak av det lokala folklivet. Orten är full av restauranger, barer och butiker, för att inte glömma den gyllene stranden där man kan njuta av den kanariska solen året om.

Vädret i San Agustin

Vädret i San Agustin och på Gran Canaria rent generellt är torrt och varmt året om. På somrarna stiger temperaturerna upp mot 30 grader, och på vintrarna ligger de mellan härliga 20 – 25 grader, vilket gör det här resmålet till den perfekta destinationen oavsett årstid. Havstemperaturen brukar ligga på runt 25 grader, och Atlanten svalkar skönt på varma dagar.

Stränderna i San Agustin

San Agustins strand är hela 670 meter lång, och betydligt lugnare än grannen Playa del Ingles. Här behöver du inte klämma in dig mellan hundratals turister utan kan i lugn och ro finna en plats att njuta av solen och av havet. Här finns alla faciliteter du kan tänkas behöva – restauranger, barer, osv., men inga köer.

Mat och dryck

I San Agustin hittas flertal restauranger som serverar det bästa som det kanariska köket har att erbjuda. En typisk middag brukar börja med papas arrugadas con mojo, ett slags ’rynkiga’ potatisar som doppas i Kanarieöarnas välkända salsa. För att svalka strupen efter den starka såsen kan man med fördel välja att smaka på en salmorejo, ytterligare en av Kanarieöarnas stjärnrätter. Salmorejo är en kall tomatsoppa som svalkar skönt i värmen och samtidigt mättar magen. För att smälta maten tipsar vi om ytterligare en klassiker från Kanarieöarna, ron miel. Denna honungssöta rom produceras på Kanarieöarna och exporteras jorden runt, men avnjuts självklart bäst på en kanarisk strand efter en utsökt middag.

Att se och göra

San Agustin är synonymt med sol och bad, och den lokala stranden är en solälskares paradis. Tröttnar man dock på strandhäng kan man istället besöka närliggande Maspalomas, och gå på upptäcksfärd i dynerna. I Maspalomas finns även gott om restauranger och barer att spendera både dag och kväll på, och diskotek där man kan dansa natten lång. I San Agustin finns inte lika många diskotek, men väl restauranger och barer där man kan njuta av inhemsk mat och dryck. En kort bilresa från San Agustin hittas även Playa del Ingles, där du kan spendera en hel natt bland partysugna resenärer innan du återvänder till lugnet i San Agustin.

Kort fakta om San Agustin:

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

9 170

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan