Resor till Meloneras

Semester Meloneras

Läs mer om Meloneras

Meloneras är Maspalomas lyxigaste ort, och är full med förstklassiga restauranger och barer. Dagarna här spenderas bäst på den gyllene stranden, på restaurangerna bredvid Atlanten samt på de flotta cocktailbarerna. Denna ort är lugn och fridfull, och garanterar dig en avkopplande semester under ditt besök – perfekt för en kärleksresa eller en eskapad med vänner.

Vädret i Meloneras

Vädret i Meloneras är torrt och varmt året om. På somrarna stiger temperaturerna upp mot 30 grader, och på vintrarna ligger de mellan härliga 20 – 25 grader, vilket gör Meloneras till den perfekta destinationen oavsett årstid. Havstemperaturen brukar ligga på runt 25 grader, och svalkar skönt på varma dagar.

Stränderna i Meloneras

Meloneras lokala strand är en silkeslen historia på 500 meter, och står i skarp kontrast mot andra stränder på Gran Canaria tack vare sin betydligt lugnare miljö. Även om stranden är omtyckt på grund av dessa fina sand och turkosa vatten, hittar du alltid plats för handduken utan att trängas och kan lugnt njuta av en dag på stranden. Faciliteter som barer och restauranger finns att tillgå, samt livräddare för extra säkerhet. Ett tips är att besöka den paella-restaurang som finns här. Paella är visserligen inte en maträtt som Kanarieöarna är kända för, men paellan här får folk att vallfärda från öns alla hörn och är väl värd ett besök. Är Meloneras-stranden för lugn tipsar vi om ett besök till närliggande Playa de Maspalomas, som dessutom ligger ett stenkast från öns välkända dyner.

Mat och dryck

I Meloneras hittas som sagt en av öns absolut bästa restauranger för att äta paella, men här finns även ett överflöd av traditionella restauranger som erbjuder det bästa som det kanariska köket har att erbjuda. När solen ligger på finns det få maträtter som är mer passande än en salmorejo – en kall tomatsoppa. Är man hungrig beställer man med fördel ropa vieja, en gryta som namnet till trots (’gamla kläder’) smakar riktigt bra. I Meloneras hittas även många barer där man efter middagen kan avsluta dagen med en honungsrom, eller varför inte ett av Kanarieöarnas många lokalproducerade viner.

Att se och göra

I Meloneras finns massvis av förstklassiga cocktailbarer – perfekta för att lugnt spana på de resenärer och lokalinvånare som spatserar förbi. På Gran Casino Costa Meloneras kan man exempelvis njuta av drinkar fram till nattens sena timmar och dessutom passa på att satsa lite pengar om man så önskar. För festsugna resenärer tipsar vi om ett besök i närliggande orter, däribland Playa del Ingles. Här finns ett överflöd av nattklubbar att dansa natten lång på, både med internationell och spansk musik.

Kort fakta om Meloneras:

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

812

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan