Resor till Arguineguin

Semester Arguineguin

Läs mer om Arguineguin

Liksom många andra orter på Gran Canaria, har Arguineguin bytt skrud från lugn fiskarby till förstklassig resort. Dagarna här spenderas bäst på någon av de fantastiska stränderna, med jämna dopp i Atlanten för svalka under den kanariska solens varmaste timmar. Arguineguin är en levande ort där något roligt alltid är på gång, och garanterar besökare en minnesvärd semester.

Vädret i Arguineguin

Vädret i Arguineguin är torrt och varmt året om – den perfekta destinationen oavsett årstid. Här kan du solsäkra sommarsemestern, eller ta en paus från mörkret hemma och ladda upp med välbehövda D-vitaminer under hösten och vintern. På sommaren ligger temperaturen på runt 30 grader, och på vintern mellan 20 – 25 grader. Havstemperaturen brukar vara runt 25 grader – tillräckligt kallt för att svalka i hettan, och varmt nog för att kunna spendera timmar plaskandes i havet med vänner och familj.

Stränderna i Arguineguin

I Arguineguin finns det två olika stränder som står i skarp kontrast mot varandra, så pass att de faktiskt kan beskrivas som ”natt och dag” – bokstavligen. Playa de la Arguineguin är en mysig, liten strand med vulkansvart sand precis vid centrum. Det är faktiskt en av få strander på Gran Canaria med centralt läge. Strandens 100 meter brukar fyllas med lokalbor snarare än turister, vilket ger den en annorlunda och mer autentisk karaktär. Närliggande Anfi Beach har däremot en glittrande vit sand och är mer populär bland turister. Stranden är en del av Anfi-resorten och har anpassats särskilt efter turisternas behov, och är öppen för alla som vill besöka den.

Mat och dryck

Även om Arguineguins fiskardagar är förbi, har den lilla staden inte helt glömt bort sitt förflutna. Menyerna här är fortfarande späckade med havets alla delikatesser – vissa helt okända för utomstående. Maten blandar spanska och afrikanska influenser och erbjuder en kulinarisk upplevelse utom det vanliga. De flesta av rätterna serveras i tapas-form, vilket är att föredra om man vill prova sig igenom menyn utan att få spunk på kuppen. Oavsett vilken restaurang man väljer, hittas alltid följande rätter på menyn: dorada (en typ av fisk som enbart hittas här och i Italien), papas arrugadas (’rynkiga potatisar’, betydligt godare än det låter) och albondigas (’köttbullar’). Allt detta bör doppas i mojo-såsen, Kanarieöarnas mest kända tilltugg.

Att se och göra

I Arguineguin finns ett överflöd av eleganta cocktailbarer, avslappande restauranger och barer med livemusik. Även om nattlivet här inte är lika aktivt som närliggande orters, är det långt ifrån dött. Restaurangerna stänger sent enligt spansk tradition, och barerna har öppet långt inpå natten. Ett tips är att gå till en bar vid solnedgång, och lugnt avnjuta en cocktail medan solen går ned bakom Teide, Spaniens högsta berg. På tisdagsförmiddagar hålls en marknad på det centrala torget, full med frukt och grönsaker samt diverse sötsaker att ta med sig till stranden. Äventyrliga resenärer kommer även tycka om att göra en båtutflykt. Har man tur får man chansen att simma med delfiner.

Kort fakta om Arguineguin:

Tidsskillnad: Svensk tid - 1 timme

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

2 517

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan