Resor till Costa Calma

Semester Costa Calma

Läs mer om Costa Calma

Om du funderar på att försöka Fuerteventura, men är bekant med alla dess läckerheter, sedan en semester i Costa Calma kommer säkert att introducera dem till dig. Känd som Lugna Coast, ligger staden på södra delen av ön och är känd världen över för att ge bra fritidsaktiviteter tillsammans med massor av lugn och avkoppling. Om du letar efter en familjesemester i en trygg och trivsam Kanarieöarna stan, sedan en billig Costa Calma semester är definitivt platsen för dig!

Visa resmål på kartan

Väder

Om du funderar på en billig semester då vara säker på att Fuerteventura har fantastiska Medelhavets klimat på ca 30 ° i toppen månaderna juli och augusti. Under denna tid får även nordvästliga vindar, vilket ger en svalkande bris när du kopplar av på stranden. I den höstliga månader, stannar vädret mycket trevlig, med en topp på omkring 23 ° C, vilket ger en varm och solig paus från oktober till februari.

jan 22ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 25ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 27ºC
okt 25ºC
nov 23ºC
dec 23ºC

Natur

Costa Calma semester är bra för alla som gillar skönheten i en orörd natur. Stadens vackraste kvalitet är dess stranden, som är städas dagligen, och erbjuder fantastisk utsikt över solnedgången. Staden i allmänhet är dock en mycket tilltalande tanke, med stora träd som kantar gatorna, och stora fickor av grönska utspridda i eleganta och pittoreska hus av byborna.

Sevärdheter & kultur

Costa Calma var ursprungligen uppbyggd kring en liten by som heter Kanada Del Rio, och började dess utveckling som en populär turistort på 1970-talet då det första hotellet byggdes, som sedan dess har sett det växa och växa i den underbara semesterorten det är idag.

Som en typisk traditionell spansk ö, har Fuerteventura en myllrande kalender över kulturella evenemang och festligheter. Costa Calma Sunday marknad är en enormt intressant skådespel, med tillräckligt med hantverk och mat för att hålla dig surfa hela dagen. Om du besöker i februari, är ett besök till huvudstaden staden Puerto del Rosario i ordning som det är när de håller sina fantastiska Carnival festligheter. Du kanske också vill besöka staden Corralejo , som kommer att förse dig med färja besök på den vulkaniska ön Lobos och även Lanzarote !

Äventyr & utflykter

En semester i Costa Calma är verkligen ett bra val för dig som gillar sin semester att vara lugn och fridfull. Stadens stränder är högt ansedda och perfekt för en dag av lounging, med fin vit sand och kristallklart vatten. Om du känner för att utöva själv lite, det finns vindsurfing och fiske också. Staden har en blomstrande söndag marknad säljer livsmedel och hantverk, men också väl värt ett besök är National Park nära Jandía halvön, som är hem för alla typer av exotiska växter och djurliv, och kommer att göra ett utmärkt läge för en picknick. Eftersom Fuerteventura är relativt liten, andra städer är också lätt att nå, och väl värt ett besök.

För ungdomar

Den Kanarieöarna har länge haft ett rykte om att vara en top klubbverksamhet resmål för ungdomar, men Fuerteventura är ett undantag från detta, eftersom dess städer är mycket traditionella och tyst. I detta avseende är det mycket mer familjeorienterade, även om det fortfarande naturligtvis ger en enormt underhållande utekväll. Ditt hotell i Costa Calma kommer att erbjuda dig en fin kväll visning, medan stadens många utmärkta barer och restauranger är gästfria, vänliga och ger enastående mat och dryck.

Boka din semester redan idag!

Sol, hav, fantastiska restauranger och attraktioner - en semester i Costa Calma har verkligen allt, och kommer verkligen att ge en paus för att minnas för alla. Boka din nu med på stranden! Vårt bekväma bor bokningssystem du din affär hotell och flyg så att du kan börja planera din billiga Costa Calma semester!