Resor till Sorrento

Semester Sorrento

Läs mer om Sorrento

För dig i behov av en lugn och avkopplande kulturell vecka eller två bort på semester i Italien huvud till Amalfikusten, i synnerhet den vackra lilla staden Sorrento. Med många hotell med utsikt över den pittoreska Neapelbukten och Vesuvius, dagsutflykter till Pompeji och Herculaneum, samt en sträcka av hisnande havsklippor, Sorrento bara kan vara ett perfekt resmål för dig, dina vänner eller din familj. Och med flyg landar i Neapel från destinationer upp och ner i landet regelbundet, på stranden är stolta att kunna erbjuda dig det största utbudet av semesterresor till de billigaste priserna, så boka din napolitanska fly idag!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Sorrento

Väder

Sorrento är perfekt för dig angelägna om en bit av solsken, utan att behöva ansöka flaska efter flaska solkräm! Det är medelhavsklimat innebär att temperaturerna i tjugoårsåldern från maj till september, och nå omkring 30 grader i juli och augusti. Det är dock värt att notera att även juli och augusti har de varmaste vädret, de är också oundvikligen de mest populära för turister.

En semester till Sorrento i en mindre populär månad skulle tillåta dig att se ett kanske mer autentisk sida av staden, och kanske även hitta de billigaste erbjudanden! Ta en titt på På stränderna sista minuten-erbjudanden och se vad du kan hitta!

jan 12ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 20ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 26ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 10ºC

Sport & dykning

Sorrento är full av saker att göra för att hålla hela din fest underhållen. För de modiga bland er, varför inte prova Amalfi Drive? Vägen mellan Sorrento med angränsande Amalfi slingrar sig genom den pittoreska Medelhavet klipporna, även om det inte rekommenderas för dem som lider av nerver när bakom ratten! För de av er söker en snutt av den italienska kulturen, sedan ett antal kyrkor, en del går så långt tillbaka som den 14: e århundradet, är öppna för allmänheten visning.

Det som lockar med semester i Sorrento är den berömda är också något som är tydlig inom staden, med många av de stenlagda gatorna kantas av hög kvalitet affärer och butiker. Området erbjuder också ett antal festivaler under året som du kanske vill boka din semester att sammanfalla med. Så för en paus i den här berömda italienska kuststad.

Sevärdheter & kultur

Sorrento var ursprungligen under ockupationen av grekerna, i huvudsak under kung Reparo. Men av det 4th århundradet området var under romerskt styre, och snabbt etablerat sig som ett populärt turistmål för rika romare, sin havsutsikt locka besökare eftersom de fortfarande gör idag. Efter ett antal invasioner och yrken, framför allt i händerna på bysantinerna drabbades Sorrento så småningom från sin kustnära läge som pirater började täta området. Befästningarna byggdes för att försvara staden på den tiden är fortfarande synliga i dag.

Mer nyligen blev Sorrento en extremt populär turiststad från den 18: e talet och framåt, locka italienarna samt semesterfirare från utlandet.

Boka din semester redan idag!

Med ett brett utbud av boende och billiga flyg till Italien finns här på On The Beach, kan du leva som romarna gör på ingen tid alls. Din semester till Sorrento är bara några klick bort!