Semester Capri

Läs mer om Capri

Beläget på södra Italiens medelhavskusten, är Capri en vacker ö rik på kultur och pittoreska vyer. En välkänd vacker plats, eftersom romarna dominerade Europa, semester till Capri är berömd för minnen av blått hav, hisnande vyer och fina lokala rätter. Ön är särskilt känd för sin attraktion till kändisar, med dess centrala plaza besöks av paparazzi på jakt efter vita duken och stjärnor fotboll. För det billigaste semester till Italien, boka idag med på stranden!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Capri

Väder

Capri är liknar mest Medelhavet städer att toppen sommarmånaderna juli och augusti ger den varmaste vädret, men dessa är de mest hektiska tid att besöka. Högsäsong börjar officiellt i maj, och pågår fram till september, så det ofta rekommenderas att besöka i någon av dessa månader samt juni, när vädret är fortfarande trevlig, men antalet turister (och priserna!) Har sjunkit. Dessa är ofta bra tillfällen att plocka upp sista minuten-erbjudanden och raster pruta , som semesterfirare att återvända till skola och arbete.

jan 12ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 20ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 26ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 10ºC

Sport & dykning

Ingen resa till Capri är komplett utan en resa till Grotta Azzurra, eller den Blå Grottan. Detta hav grotta har en oöverträffad fenomen att vattnet verkar vara upplysta underifrån av en levande blått ljus. Capri är också hem till tolv majestätiska romerska villor, kanske främst Villa Jovis, den näst högsta punkten på ön på toppen av Mt. Tiberio.

Bortsett från öns naturliga skönhet, är den centrala Piazzetta kantad med dyra butiker och affärer, även om området går oerhört bra för att bevara dess arkitektoniska historia. Båtturer erbjuder alternativa utflykter på ön, samt dagsutflykter till närliggande städer och orter, såsom Neapel .

Sevärdheter & kultur

Capris tillväxten i turist plats det är idag började med romarna. Yrke under både Augustus och Tiberius lämnat ett bestående avtryck på ön, med Tiberius dom resten av riket från denna mycket plats. Den tekniska utvecklingen av romarna också förbättras avsevärt öns utveckling, med hamnarna, moderna vatten-och avloppssystem och ett antal berömda villor kvar i processen. Under medeltiden, utnämndes ön San Costanzo som dess ledare för att avvärja saracenska invasionen, och kom under härska av Neapel.

På senare tid, uthärdade Capri en kort snålhet enligt fransk ockupation i 1806, men har behållits av Neapel relativt snabbt. Ön har sedan dess blivit en tillflyktsort för artister, det hisnande panoramor bevisar inspirerande för många målare och poeter.

Boka din semester redan idag!

Med On The Beach, garanterar lägsta pris på semester kommer att kosta så lite som möjligt. Kombinera detta med vårt utbud av handplockade hotell och resorts, och du är kvar med perfekt semestermål! Så vad din semester behov kommer On The Beach har paus till Capri för dig. Boka din semester till Capri idag!