Resor till Varca

Semester Varca

Läs mer om Varca

En av de tystaste stränderna hittar du på din semester till Goa , är Varca ligger på tio kilometer från orörda indiska kustlinje med palmer och slammade med ren vit sand. Bredbent med fiskelägen och förstklassig Varca hotell, är detta Beachcomber himmelrike för den ultimata sol, hav och avskildhet!

Bara tolv timmars flygresa bort från dig, semester till Varca är vad drömmar är gjorda av, och på stranden kan få det att hända!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Varca

Väder

Men först du kommer att behöva din solkräm och shorts. Temperaturen i högsäsong mellan september och maj är i intervallet 20 ° C i december till 35 grader Celsius i maj. Det nästan aldrig regnar, heller, så du kommer att behöva vänja sig klarblå himmel och vackra solnedgångar! En semester i Goa ser du kommer hem utvilad och med en frisk strålande och solkysst glöd!

jan 25ºC
feb 26ºC
mars 29ºC
april 27ºC
maj 29ºC
juni 27ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 27ºC
okt 27ºC
nov 27ºC
dec 27ºC

Natur

Varca är en badstrand bland många stränder backa upp längs kusten, och delar den längsta kuststräcka i Goa med dess livligare grannar. En av Varca främsta nöjen är cykel anlitar för rider längs den azurblå kusten där miles av grönskande landskapet tävla med det oändliga marinmålning för er uppmärksamhet.

Växling sanddyner och kolsvarta stenar lava slutföra stranden är typiskt vackra utseende, och efter en bra utsikt över solnedgången prova backarna i Benaulim. Norr om Varca ligger orörda sandstränder Utorda och Arossim med Bogmalo Beach ligger längre upp längs kusten.

Sport & dykning

Du kan aldrig lämna stranden i Varca, det är tyst men inte ödsligt så, och det finns alla de vanliga vattensporter och delfin-spotting att avnjutas. Om du vill sprida dina vingar det finns gott om transporter, och ett par kilometer norrut hittar du den växande badorten Benaulim, där du kan gå för kryssningar på Sal floden, observation av krokodiler och exotiska fåglar på väg .

Gå inåt landet till de pittoreska fiskesamhällena, där du kan besöka kapell och tempel, och även prova några av de nyfångade skaldjur.

Sevärdheter & kultur

Du är aldrig långt från Goan kultur i Varca. Från den lokala byarna till staden Margao, är blandningen av religioner och eurasiska påverkan mycket påtaglig. För att se några riktiga ögon-öppnare, bege dig till Margao gamla tältförsedda marknad, är det öppet varje dag och säljer antikviteter från hindi tider för fantastiska priser.

På Benaulim ska du besöka St John the Baptist Church med iter portugisiska skeppet. Om du har tur kan det finnas ett av de många religiösa högtider firas, med typiska Goan frivolitet!

För ungdomar

Liksom de flesta orter i Goa, det finns ingen brist på stranden kåkstäder här för att titta på solnedgångar, liksom massor av barer och restauranger. Du kan ha några läckra chacuti sköljs ner med kokos Feni i någon av dessa. För en mindre provtagning Goan delikatess, prova glassbarer från stranden.

Om du gillar verkligen att komma ut och om, det finns mängder hela natten barer och restauranger i Margao och närliggande Colva, med eklektisk anpassade från rika Bombayans att resa hippies.

Boka din semester redan idag!

On The Beach gör det enkelt att skapa egna anpassade Varca semester, så att du kan kombinera flyg till Goa och boende med lätthet. Med så fantastiska erbjudanden som finns just nu, är du resa för livet bara några minuter!