Resor till Calangute

Semester Calangute

Läs mer om Calangute

Calangute - var börjar man? The Beach, naturligtvis! Kallas drottningen av stränder, är detta den mest populära av alla Goa soliga seafronts, och en av Goa största och mest berömda stränder. Din Goa semester helt enkelt inte slutföra utan ett besök på Calangute. Men Calangute har också tillräckligt sevärdheter, butiker och sport för att hålla dig ständigt andfådd - och med On The Beach, din semester i Calangute är bara en tolv timmars flygresa bort!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Calangute

Väder

Calangute är ett exempel på den oföränderliga Goan klimatet - utan anpassningar bra, det är! Förutom den monsun säsongen från juni till september, då Goa är stängda för turism, temperaturen statistik är astronomiska, från 20 grader Celsius under vintern stiltje till ungefär 35 grader Celsius i maj - så få bad och förväntar sig en solbränna. Bättre få massor av solkräm, dock!

jan 25ºC
feb 26ºC
mars 27ºC
april 29ºC
maj 29ºC
juni 27ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 27ºC
okt 27ºC
nov 27ºC
dec 27ºC

Natur

Namnet Calangute kommer bokstavligen från konkani för Land av fiskare, och du kommer se massor av lokala bybor mete här på klarblå kusten. Men det är den stora stranden som med rätta har gjort Calangute så känd, och detta är det viktigaste funktionen - vit sand, palmer och kokospalmer vaka över kvav kusten. Lunka upp till den turkosa kullarna vid Dongorpur eller ner till den närbelägna Agarvaddo saltpans för fantastisk utsikt över solnedgången. Den långa orörda sanden på Candolim Beach ligger bara en kort bit från Calangute.

Sport & dykning

En häpnadsväckande mängd affärer och marknader flanken den långa vägen som förbinder staden med stranden, som säljer varor från elektriska varor till Himalaya smycken - allt, bokstavligen, under solen! Eller bara stanna på stranden för vattensporter: parasailing, segelflygning, paddling eller surfa, kan du göra något här! Maten är förstklassig, med vegetarisk, skaldjur och europeiska rätter att hugga in. Det finns gott om förstklassiga hotell i Calangute intill stranden, vilket gör din vistelse så fridfull som du vill.

Sevärdheter & kultur

Calangute, upptäckte till väst av den portugisiska, har ingen brist på renässans kapell - varför inte besöka kyrkan av St Alex, vars vita kupol har prytt landskapet i århundraden. Mer nyligen var Calangute återupptäcktes genom ambulerande hippies på 1960-talet, och det är popularitet har aldrig sett tillbaka. För konstverk från denna tid till idag, är ett måste-se Kerkar Art Gallery, med sina skulpturer, väggmålningar och varje vecka indiska Nights Music.

För ungdomar

Att vara en förstklassig turistort, det finns ingen brist på restauranger, barer och sjöbodar i Calangute som vill se solen gå ner - prova Titos, nära Baga-stranden , för en sen kväll av musik och roligt. För några av hippie förband som pricken stränderna för en mer kyld atmosfär, som Petes, med det hela natten öppningar och en vänlig, reggae fyllda kadens.

Boka din semester redan idag!

Men vänta, är varför du läser detta när du kan se för dig själv? On The Beach bör vara ditt första val inte bara för flyg till Calangute och boende som lätt kan kombineras för en hel del! Och vår onlinebokning är nästan lika enkelt som att vara på semester också, så dröj inte!