Resor till Kalamaki

Semester Kalamaki

Läs mer om Kalamaki

När det kommer till semester med barnen är det svårt att hitta den bästa platsen att gå. Klart att du vill att de ska få en bra tid men dessa är också dina två veckor kvar till bekymmer i vardagen, din tid att ladda batterierna och du inte är säker ett par veckor med några barnunderhållning och vuxna utklädda till djur kommer att minska det!

Lyckligtvis kan du undvika allt detta tryck och gå någonstans alla kommer att njuta - Kalamaki på den grekiska ön Zakynthos. Kalamaki erbjuder en familjevänlig semester med massor för alla att göra och njuta! Oavsett om det är en strandsemester med roliga utekvällar eller något lite mer avslappnad, hittar du allt och mer med en semester i Zante !.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Kalamaki

Väder

Kalamaki har ett medelhavsklimat vilket betyder att det är varmt och soligt hela sommaren och behagligt milt på vintern. Den bästa tiden att komma på din grekiska ön semester är april-september är temperaturerna på sin höjdpunkt, alla restauranger och barer är öppna och vattnet är varmast. Om du besöker Zakynthos i topp sommarmånaderna, glöm inte din solkräm - du behöver det!

Vintrarna i Zante är svalare med chans att en udda dusch. Det är väldigt sällan något annat än sval Så även om du vill ta med en tröja för kvällar kommer du fortfarande få njuta av solen under dagen.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Kalamaki har en av de vackraste stränderna på ön. Den vita sanden och kristallklart vatten gör det till en favorit bland turister och lokalbor. Det finns gott om solstolar, solstolar och parasoll så du är säker på att hitta en bra sola plats.

Detta är kvintessensen grekiska landsbygden med långa stränder, branta klippor och gröna kullar runt om. Det finns ingen brist på minnesvärda utgångspunkter för en perfekt bakgrund för din semester bilder!

Sport & dykning

Det finns massor att göra i Kalamaki, inklusive minigolf och en reptil hus som barnen kommer att älska. Om du är sugen att ta i vissa landskap ta en promenad till den närbelägna turistorten Laganas . Den största attraktionen är dock den fantastiska stranden, som egentligen är en fortsättning på Lagan Beach. Denna långa sträcka av mjuk sand kantas på båda sidor av magnifika klippor.

Om du besöker Kalamaki vid rätt tidpunkt du kanske bara kunna upptäcka Caretta sköldpaddorna som kommer tillbaka till samma stränder att lägga sina ägg.

Sevärdheter & kultur

Zakynthos var tillplattad av en jordbävning i 1953 och bara en byggnad i Kalamaki överlevde. Men många av de byggnader, särskilt kyrkor byggdes och är mycket populära bland turister och lokalbor.

De närliggande städerna Laganas, Argassi och Vassilikos är väl värda ett besök för sin livliga kalender över festivaler och fester.

För ungdomar

Kalamaki har några bra barer, Safari Bar är en av de mest populära, men det bästa med det är dess restauranger. Autentiska tavernor erbjuder färsk fisk och läckra grekiska köket hela dagen och in på natten. Michaelos, norr om orten är en av de bästa tavernor någonstans i Zante.

När det gäller klubbar och sena nätter ute dans går, är Kalamaki inte för dig. Om det är sent på kvällen festa som du vill, sedan åka till grannstaden Laganas.

Boka din semester redan idag!

Kalamaki erbjuder allt du behöver för en stor familj semester så varför inte få det bästa av två världar och unna dig och barnen på samma gång. På stranden och erbjuder ett stort urval av semester handlar med några av de billigaste grekiska Island runt. Boka nu och få nästa års familjesemester sorteras i dubbel snabb tid att använda vår live-bokningssystem!