Resor till Argassi

Semester Argassi

Läs mer om Argassi

Hur väljer du den perfekta semestern? Du vill ha ett riktigt bra nattliv var du kan få ett par drinkar och släppa loss men du vill också någonstans du kan koppla av och ladda batterierna. Du vill ha bra affärer men du också vill ha lite kultur. Det är svårt är inte det? Egentligen inte, inte när man betänker Argassi.

Argassi är en av de mest populära semesterorter på den grekiska ön Zakynthos . Tystare än det andra Zante semesterorten Laganas det lyckas kombinera bra nattliv med stor attraktioner och är perfekt för familjer, par och kompisgäng.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Argassi

Väder

Som med alla orter på Zante har Argassi ett medelhavsklimat med varma soliga somrar och milda vintrar. Om det är en bronsfärgad solbränna som du vill från din semester, så den bästa tiden att åka på semester till Zakynthos är den tid från april till slutet av september när temperaturen är hög.

Om du vill uppleva vad Argassi har att erbjuda minus tan, då är du bästa tiden att besöka är sent på hösten när det fortfarande är behagligt varmt, men inte skandalöst varm.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Landskapet i Argassi är helt enkelt makalös. Den närliggande berg av Skopos når en höjd av 758 meter och erbjuder fantastisk utsikt över resten av ön, den perfekta platsen för en minnesvärd semester foto. Sedan finns där förstås stranden. Argassi Beach spänner längden på orten och ger gott om plats för alla så att du inte måste kämpa för en plats att sola! När du ser en kombination av azurblå vatten, sandstrand och vackra bergiga bakgrund kan man se varför så många kommer tillbaka år efter år.

Sport & dykning

Det finns massor att göra på Argassi med massor av bra barer, affärer och restauranger, men den största attraktionen är vattensporter. Om du är lite av en som söker spänning och inte lust lata på en solstol hela semestern så varför inte prova skärmflygning eller vattenskoter. Det finns kvalificerade instruktörer på plats för att visa dig rep och då är du fri att ta till vattnet!

Sevärdheter & kultur

Argassi, liksom mycket av ön är stor på kultur och detta är tydligt i det firandet av olika religiösa och kulturella högtider. Tillsammans med Högtid för Jungfru Maria den 15 augusti finns det också vin högtiden festivalen. Den äger rum i huvudstaden i Zakynthos i slutet av augusti och början av september och erbjuder besökarna en chans att prova några av de bästa viner som produceras på ön.

För ungdomar

Trots att lite lugnare än Laganas det fortfarande finns ett livligt nattliv i Argassi. Det finns gott om engelska pubar och barer inklusive en karaokebar där man kan sjunga ditt hjärta vår till de tidiga morgontimmarna. Håll utkik efter quiz kvällar som är populära på många av barerna på orten om du är ett fan!

Det lokalt ägda tavernor ger en bra kombination av kvalitet hemlagad grekisk mat och lätt underhållning med många om på traditionell livemusik och dans på kvällen.

Boka din semester redan idag!

Så vad väntar du på? Argassi erbjuder fantastisk natur, bra barer och en festival där du får dricka vin hela dagen! Vad mer kan man önska? På stranden och erbjuder bra erbjudanden på resor till de grekiska öarna, så slår du på Frånvarande svar, berätta är du chef att du kommer tillbaka snart och unna dig lite välbehövlig vila och avkoppling.