Resor till Zakynthos

Semester Zante

Läs mer om Zakynthos

Sommaren är bra och verkligen över, inte att det någonsin verkligen igång! Det regnar och kallt och varje morgon meteorolog njuter av att berätta det bara kommer att bli värre. Vad är lösningen? Tre ord - grekiska ön semester !

Zakynthos, eller Zante som det är allmänt känt för turister är den tredje största grekiska ön och drygt tre timmars flygresa från Storbritannien. Med andra ord kan du vara på stranden och påfyllning din solbränna under Medelhavets sol på nolltid!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Zakynthos

Väder

Vädret i Zante är ungefär så långt bort från Storbritannien som möjligt. Det är medelhavsklimat ger varma, torra, soliga somrar och milda vintrar. Medeltemperaturen i cirka 25 grader från april och maj, med en topp under sommaren med dagliga nivåer kring 30 grader Celsius inget ovanligt.

Som ni huvudet i höst och vinter, temperaturer gör nedgång och det finns fler molniga dagar. Men är solen aldrig långt borta i Zante så du kan fortfarande få en solbränna även när det är kallt och blött hemma.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Landskapet i Zante är ungefär så perfekt som det blir, direkt från ett vykort. Sandstränder med klarblått vatten nåd öster och söder rockar. Arkitekturen, för det mesta (och speciellt i Laganas ) är i linje med det rika kulturarvet i Zakynthos med sandsten byggnader och gammaldags tavernor överflöd.

I allmänhet är landskapet steniga och bergiga med mycket träd och olivlundar gör för några verkligt pittoreska landskap. Vid sidan av det fantastiska landskapet Zante har vad varje flicka är ute efter, gott om stränder! Agios Nikolaos är populär bland turister och finns strax norr om Vassilikos . Alikes, bara 18 kilometer nordväst om staden Zakynthos, och är idealisk för vattensporter medan Bouka, strax norr om Zakynthos, är i stort sett oförstörd och mycket tystare än de övriga.

Sport & dykning

Det finns mycket att underhålla dig när du är på semester i Zakynthos. Om du är en adrenalin knarkare finns det en chans att lära sig att dyka. Med hjälp av en kvalificerad instruktör får du möjligheten att dyka under havet och observera bläckfisk, mula sälar och logger sköldpaddor huvudet i deras naturliga miljö.

Om du föredrar att ta det lite lugnare, varför inte prova en båtutflykt till Shipwreck Beach - en strand bara nås med båt och berömd för sitt kristallklara vatten och gyllene sand.

Sevärdheter & kultur

Zante nämndes först i litteraturen av grekiska poeten Homer är hans arbete Odyssey. Homes hävdade ön första var bebodd i 1500BC från Zakynthos, son till kung Dardanos av Troja, ger ön dess namn.

Man tror kung Arkeisios Kefalonia erövrade ön innan Odysseus från Ithaka. Efter invasionerna ett fördrag undertecknades gör Zante en självständig demokrati. Detta fördrag varade i 600 år. År 1953 fyra jordskalv skakade ön, vilket innebär att endast tre byggnaderna på hela ön!

Zante har en rik kristen kultur. Man tror Maria Magdalena besökte ön i 34AD. Innan jordbävningar av 1953 fanns det över 350 kyrkor på ön. Trots att skada många av kyrkorna byggdes och är fortfarande mycket populär bland lokalbefolkningen och turister.

Zante har flera helgdagar varje år och alla firas med stil. Nyårsdagen sammanfaller med festivalen i Saint Basil. På denna dag kakor skivas upp och delas ut och den som finner den dolda kakan heter den lyckliga personen för året. Den 1 maj är arbetarnas dag och medborgare tar till gatorna för att protestera och festa! Senare, markerar den 21 maj unionen av de Joniska öarna till Grekland och hela ön är full med färgglada parader.

För ungdomar

Det finns alltid en chans att festa i Zante. Laganas är den mest populära semesterorten och är perfekt för en bra utekväll. Bad Boys är den mest populära Hip Hop klubb på ön och erbjuder panoramautsikt över stranden medan La Bamba är platsen att gå till om du känner för en plats i karaoke. La Bamba är också ett bra ställe att ta barnen och är väl känd för att vara familjevänlig.

Om du saknar i Storbritannien ska du gå till Mad Murphys, en populär irländsk bar med biljardbord och videoskärmar. Cherry Bay Beach Club är ett måste för Baywatch fans. Klubben har en Baywatch temat och barpersonal alla bär våtdräkter medan DJ snurrar på hans däck i en motorbåt.

Boka din semester redan idag!

Om du är trött på att höra "det är sämre väder framöver" varför inte ta saken i egna händer och boka själv en grekisk ö semester i Zakynthos. På stranden och erbjuder några av de billigaste grekiska ön semester runt så innan du börjar spendera pengar på din vinter garderob varför inte unna dig en sista bit av sommaren.

Bokning är enkelt med vårt system, du kan skapa din egen anpassade semestern genom att kombinera flyg och hotell med lätthet att få bra fynd. Boka nu efter de bästa erbjudandena på nätet!

Populära semesterorter

Argassi

Argassi

Hur väljer du den perfekta semestern? Du vill ha ett riktigt bra nattliv var du kan få ett par drinkar och släppa loss men du vill också någonstans du…

Läs mer

Kalamaki

Kalamaki

När det kommer till semester med barnen är det svårt att hitta den bästa platsen att gå. Klart att du vill att de ska få en bra tid men dessa är också…

Läs mer

Kypseli

Kypseli

Det finns inget som går Zante helgdagar för att lyfta din sprit och muntra upp dig när livet verkar lite, tja, tråkig. Lite sol, sand och sangria är b…

Läs mer

Laganas

Laganas

Du vet vad de säger, gör allt arbete och ingen lek Jack en tråkig pojke! Om du har jobbat lite för hårt och du är i desperat behov av en bra utekväll,…

Läs mer

Vassilikos

Vassilikos

Semester i Vassilikos för alla smaker, åldrar och plånböcker. Vi har ett utbud av 3, 4 och 5 stjärniga hotell och lägenheter i Vassilikos passar alla…

Läs mer