Resor till Samos

Semester Samos

Läs mer om Samos

Samos är känt som "The Green egeiska ön", och är en favorit semestermål för dem som älskar vackra stränder, tall-klädda berg, böljande olivlundar, vingårdar, museer, nattklubbar och barer allt insvept i en fantastisk semester!

För dem som vill göra något annat än flyga och floppen är den åttonde största grekiska ö full av fantastiska stränder där du kan koppla av och fylla på ditt solbränna.

Efter något mer aktivt? Natursköna vandringsleder länka bilden perfekt backen städerna Vourliotes, Stavrinide och Manolates vilket leder till en magisk dag bort från stranden. För en dos av kultur, kolla in ruinerna av den antika Heras tempel och även tekniska underverk Evpalineio, de antika akvedukten.

På kvällarna, gå till en av Samos "många restauranger och tavernor att frossa på grekiska rätter som" KES-KES ", vispad en maträtt med användning av vete och serveras med loukoumades eller grekiska munkar, sköljs ned med ett glas eller två av världsberömda söta samiska vin.

Allt som allt är den gröna egeiska ön en av Greklands främsta godis, men inte bara ta vårt ord för det: Boka en fantastisk semester till Samos med på stranden och se själv!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Samos

Väder

Samos har en fantastisk medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda, blöta vintrar.

Under sommarmånaderna juli och augusti kommer du troligtvis inte att hitta någon regn och en enorm mängd solsken med upp till fjorton timmar per dag i juli. Temperaturen varierar mellan 29 ° C i juni upp till 31 ° C i juli och augusti men nätterna gör att en flykt från värmen sjunker till ca 17 ° C.

Hösten ser temperaturen plötsligt sjunka på Samos, med oktober fortfarande ljust och varmt vid 22 ° C dock November doppa till bara 18 ° C och sannolikheten för regn ökar dramatiskt. Detta leder till vintern från december till februari är sval och våt-definitivt inte lämpar sig för en solig strandsemester på grund av väder oförutsägbarhet.

Våren, med början i mars till maj ser regnet falla och solen stiger till temperaturer på 20-24 ° C så är en bra tid att besöka Samos om du inte vill ha en skållning semester!

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Samos är bergig med högsta toppen i den västra delen är Kerkis Mountain (1434 m) och i mitten av ön ligger den Ambelos topp (1150 m).

De små byarna Vourliotes, Platanos, Manolates, Pnaka, Tsourlei är utspridda i bergen och är mestadels belägna runt en av de många fjädrar. Du kan promenera till var och en av byarna med gångvägar som erbjuder vacker utsikt över Samos.

En stor del av Samos är täckt med frukt, olivträd och vingårdar som är där den berömda samiska vinet görs. Det finns massor av skog och vackra blommor som erbjuder en vacker landskap i Samos.

Boka din semester redan idag!

Besök ett av de mest populära resmål i Grekland och boka din semester till Samos i dag med på stranden! Hitta billiga flyg och ett fantastiskt utbud av hotell för att göra din semester till Samos perfekt!