Resor till Trianta

Semester Trianta

Läs mer om Trianta

Om du letar efter Grekland semester med massor av traditionella grekiska karaktär, kommer du att älska en paus i Trianta. Staden ligger mellan ett berg och en gammal stad som heter Lalyssos, vilket också är namnet för kommunen som helhet som Trianta ligger i.

Ligger på nordvästra kusten på Rhodos på ett avstånd av ca 7 km från staden Rhodos , är Trianta en utväg som är verkligen passar för alla åldrar. Det har den näst största befolkningen på Rhodos på 12000 personer, men trots detta, det är fortfarande karaktäristiskt lugn, och skulle göra en perfekt inramning för en familjesemester. Vattensporter fanatiker också kommer att känna sig särskilt hemma, vara belägen på den nordvästra kusten, får Trianta bra blåsigt väder, vilket är varför det är så populärt med fans av vindsurfing.

Med gott om möjligheter för att observera den lokala kulturen på marknaderna, utflykter, och en mängd platser att tillbringa kvällen, minnet av en Rhodos semester kommer i Trianta stanna hos dig under en lång tid!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Trianta

Väder

Fans av vindsurfing glädjas! Trianta läge på nordvästra kusten innebär att det är en perfekt plats att öva, även under sommarmånaderna juli och augusti. Runt denna tid men du kan ändå räkna med massor av solsken, eftersom temperaturen i genomsnitt ca 29 grader Celsius på dagen, med mycket liten chans för regn. Vindarna brukar plocka upp runt 3:00 och 6:00, som är den mest populära tiden att gå vindsurfing. Detta särskilt faktum kanske speciellt vänligen dem som inte är fans av värmen. De kommer att ha nytta av en bra solig dag och samtidigt veta att svala vädret är precis runt hörnet! På kvällarna i Triánta kommer också att bli roligt, typiskt ljumma kan du räkna med en temperatur på cirka 22 grader Celsius. Det kommer fortfarande att vindar vid denna tid, men under sommaren är det osannolikt att vara kall.

Om du vill besöka under våren hittar du blåsigt väder är vanligare, men temperaturen kommer fortfarande att vara en bekväm 22 ° Celsius, och du fortfarande få en bra 7 timmars solljus under dagen!

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Med en underbar blå havet, fantastisk strand och en fantastisk berg, fästingar Trianta bara checklista över vad någon skulle vilja se när du besöker en grekisk by. Staden är full av alla former av naturlig skönhet, med en klarblå himmel hänger över huvudet. Arkitekturen i Trianti är relativt modern, men ändå inte alls införa eller fula, utveckling verkar ha ansetts eftertänksamt, för många byggnader är subtila och inte alls groteskt för att inte förringa den naturliga skönheten i byn.

Som sådan en livlig by, är centrum ganska tät, med smalare gator. Utanför stan men som du bege dig till den antika staden Lalyssos, landskapet förändras dramatiskt, området blir mycket mer kuperad, vilket gör det idealiskt för en stärkande promenad. Bland uttorkade fragment av jorden du kan förvänta dig att hitta apelsinträd, olivlundar och även små fält som ibland innehåller boskap.

Sport & dykning

Vattensporter, speciellt vindsurfing är mycket populära i Triánta, så med! Det finns en rad av klasser som erbjuds för alla även nybörjare, vilket roligt i solen är garanterad! Om vattensporter inte är din grej dock, kommer du vara glad att veta att Trianta har gott om alternativ för en dagsutflykt.

Om du vill en utflykt, är den viktigaste staden i Rhodos stad bara 7 kilometer bort, och erbjuder ett överflöd av antika sevärdheter att utforska som håller dig i trans hela dagen, liksom en stor shoppingupplevelse. Om du vill bo lokala emellertid försöka klättra upp till toppen av berget Filerimos. Toppmötet i denna magnifika berg kommer att belöna dig med utsikt över hela staden - perfekt för fotografering fans!

Ruinerna av den antika staden Lalyssos ligger också i närheten. Den antika staden har en mängd formidabel ruiner, som fortfarande är synliga i dag. Se till att visa grunderna i templet av Zeus och Athena. Dessa är särskilt populära, så du kanske gillar att gå tidigt för att undvika folksamlingar!

För ungdomar

En av Trianta mest njutbara drag är dess pittoreska nattliv, som exemplifierar en anda av grekiska kulturen. För att verkligen engagera sig, gå ner till centrum vid solnedgången till någon av de lokala restaurangerna som erbjuds. Inuti, är du säker på att visa den charmiga och välkomnande lokalbefolkningen njuter urvalet av rätter. Efter detta kanske du vill smaka på läckerheterna i en traditionell grekisk taverna, som kommer att tjäna dig med läckra exotiska drinkar vars like du aldrig har provat förut!

Du är också uppmanas att kolla in underhållningen ditt Rhodos hotellet har att erbjuda, som lämpar sig väl för familjer och äldre par. Det finns även några nattklubbar i stan om du letar för att festa. Dessa är vanligtvis öppet från 23:00 till runt 4:00, men du skulle få råd att besöka Faliraki om du verkligen vill ha en vild utekväll för en större överflöd av klubbar och barer.

Boka din semester redan idag!

Trianta är en kulturellt blomstrande by som erbjuder bra mat, bra natur och en härlig atmosfär. Det kommer att ta hand om alla som är aktiva med sina vattensporter och historiska sevärdheter, eller någon som bara vill koppla av på stranden och njuta av utsikten! Om du letar efter en Rhodos semester, boka nu med på stranden! Vi hittar du bra hotell i Trianta med bra flygbiljetter också med vårt bekväma live-bokningssystem!