Resor till Trianta

Semester Trianta

Läs mer om Trianta

En kort biltur sydväst från huvudstaden Rhodos stad ligger Trianta, i staden Ialyssos. Ialyssos är Rhodos näst största stad, och här finns en mångfald av aktiviteter för alla typer av semesterfirare. Här kan du besöka uråldriga kloster, vandra i berg och slappa på sammetslena stränder dagarna i ända.

Vädret i Trianta

På Rhodos håller det varma vädret i sig från maj – september. Temperaturerna når inte sällan 30-snåret under den här perioden heller, och i vattnet kan du också förvänta dig härliga 25 – 27 grader.

Stränderna i Trianta

Ialyssos beach

Ialyssos Beach är en av de mest populära stränderna på Rhodos. Hit kommer såväl turister som lokalbor för att ta det av det härliga strandhänget som Ialyssos erbjuder. Här finns allt som behövs för en riktig toppendag på stranden – bland annat solstolar med parasoll, duschar, WC, restauranger och barer.

Ixia Beach

En cirka 10 minuters bilfärd från Trianta ligger den stora stranden Ixia Beach. Här är vågorna större än vid andra stränder, vilket gör den här platsen ideal för vattensporter såsom vindsurfing eller surfing.

Petaloudes Beach

Söker du däremot lite avskildhet bör du besöka stranden Petaloudes, i närheten av byn Kremasti. Hit kommer inte många människor, då de flesta dras mot de större turistorterna. Passa på att besöka byn och betrakta vardagslivet för att sedan ha en mysig picknic i solnedgången.

Mat och dryck

Spetzofai

Spetzofai är en grekisk typ av korv som är mycket populär på landsbygden på bland annat Rhodos. Korven innehåller ofta grön paprika, chili och vitlök, men i vissa regioner innehåller den även aubergine. Ett populärt sätt att servera Spetzofai på är i tomatsås med krispigt bröd.

Skordalia

Greklands svar på den internationellt kända dippen från mellanöstern, Hummus, är den krämiga Skordalian. Skordalia görs dock inte på kikärtor utan potatisar. Potatisarna pressas och mixas tillsammans med vitlökspasta, olivolja, salt, peppar och citronsaft ihop till en superkrämig dippsås som passar perfekt till det mesta.

Kolokoudi

En rätt som kan vara knepig att hitta men är mycket traditionell är pumpaburgare. Här bakas pumpa ihop med mjöl, lök, grekisk ost, ägg och tomat ihop till små kuber som sedan plattas ut och gräddas i ugnen tills de är gyllenbruna. Supergott som både förrätt och huvudrätt.

Att se och göra

Utforska det grekiska köket

I Trianta finns mängder av restauranger som serverar genuin grekisk mat. Du må ha hört talas om grekisk sallad, moussaka och souvlaki, men inget går upp mot traditionella rätter från Rhodos gjorda på lokalproducerade råvaror. Ett tips är restaurangen Pezouli, nära Ialyssos Beach.

Filerimos

Ett perfekt utflyktsmål för historienörden är klostret i Filerimos. Klostret ligger uppe på ett berg, och hit tar du dig på en cirka 10 minuters bilfärd. Här finner du bland annat en fantastisk utsikt och i närområdet finns lämningar från en underjordisk kyrka. Klostret restes på 1400-talet av Sankte Johns riddare

Vindsurfing

Kusten kring Tiranta är rätt vindig, och hit dras sportiga typer från hela världen för att utöva vindsurfing. Vindsurfing kan ses som en kombination av surfing och segling, då man står på en surfbräda och håller i ett segel. För nybörjare anordnas även kurser.

Kort fakta om Trianta:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Grekiska

Folkmängd:

Cirka 12 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Trianta