Resor till Tholos

Semester Tholos

Läs mer om Tholos

Om du trodde att du hade upplevt allt en grekisk ö semester har att erbjuda, ett besök till den idylliska semesterorten Tholos kommer säkert att ångra dig! Namnges också Theologos, är staden en färgsprakande modern plats som allmänt erkänns att ha behållit sin traditionella aura trots sin tillväxt i popularitet som en turistort. Beläget i kommunen Petaloudes, erbjuder Tholos dig ett äventyr fylld semester, med en strand populär för vattensporter, en myllrande marknad, antika ruiner, och utflykter till närliggande städer för att verkligen utforska Rhodos på djupet.

Beläget 20 kilometer från Rhodos stad på den nordvästra kusten, är Tholos välsignad med vacker natur och en omgivande, välkomnande stämning, bli inte förvånad om många lokalbor hälsar dig, så vänliga de är. Oavsett om semester med barnen eller bara vill komma bort från allt med vänner, är Tholos en ren, säker och inbjudande destination för din Rhodos semester .

Visa resmål på kartan

Väder

Sun-älskare rekommenderas att besöka Tholos i juli eller augusti då Medelhavet sommaren når sin topp. Även Tholos är soligt året runt, kan du förvänta dig en temperatur på ca 30 grader då, med en fantastisk 12 timmars solsken: det kristallklara vattnet i havet kommer definitivt att tilltala dig då! Temperaturen kommer att släppa bara lite under kvällen, när det fortfarande sannolikt att vara mycket varmt på omkring 24 eller 25 ° Celsius. Under dessa tider är det troligt besökare upplever något regn alls.

Om varma temperaturer är inte din sak, skulle besöka i april eller maj vara perfekt för dig när temperaturerna är en mer bekväm 23 ° C, med en något högre risk för regn. Det kommer fortfarande att vara ca 8 timmars solsken, men Tholos "blåsigt väder kommer att bli tydligare - perfekt om du känner dig lite varm under kragen!

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Landskapet runt Tholos är särskilt rustik, med olivlundar och risiga sluttningar täcks av blommor och buskage. Med en vacker strand och fantastisk bergssluttningarna har utvecklingen av staden ansetts mycket väl. Valet av lyxhotell i staden besitter är enorm, de är stora, men de har inte rubba den traditionella karaktären hos Tholos.

Naturlig skönhet existerar sömlöst tillsammans med dessa underbara byggnader, med massor av träd och färgglada blommor finns överallt. Tallskogarna finns på olika sluttningar är också särskilt underbart. Centrum av Tholos Staden är också fantastisk. Vandra genom staden, beundrar varje aspekt av de slingrande, smala gator, kunde ta upp hela dagen! Hemma hos byborna är utsmyckade och små, med färgglada fönsterluckor. Med en sådan blandad landskap, är alla besökare till Tholos säker på att hitta en vy som kommer att genomborra dem.

Sport & dykning

Tholos erbjuder en rad aktiviteter för besökare som vill verkligen njuta av en fartfylld semester. Det finns massor av möjligheter till vattensporter som erbjuds, så gå ner till stranden och få vindsurfing! Efter detta ska du besöka Agios Spiridonas kyrka, en traditionell Rhodian byggnad med en underbar vit torn. Natur-älskande barn och vuxna kommer att älska ett besök på Fjärilsdalen, vilket är bara 5 kilometer utanför staden. En underbar grön dal med pittoreska broar och språngbräda vägar, är det hem till inte bara fjärilar, men grodor och sköldpaddor också!

Rhodos stad kommer också att tillgodose historia-fanatiker med sin samling av medeltida platser. Kommun Petaloudes har även den arkeologiska platsen i templet av Apollo, som är ungefär 8 kilometer utanför Tholos. Med så mycket att se och göra, kommer en vistelse i Tholos hålla alla upptagna!

För ungdomar

Med ett bra utbud av restauranger och tavernor, en utekväll i Tholos är livlig men ändå representant för den pittoreska atmosfären i staden som helhet. Centrum av staden är en levande och livlig plats med en mängd ställen att äta, dricka och lyssna på traditionell musik. Du borde prova den kulinariska specialiteter i staden, särskilt lokalt gjorde Mousakka och keftedakia. Vissa platser serverar även engelsk mat om du är lite hemlängtan!

Att vara en lugn stad dock inte Tholos inte har ett stort urval av ställen att festa hela natten, så alla som vill vara uppe hela natten definitivt bör prova på barer och klubbar i Faliraki . För de som uppskattar en lugn kväll dock, de flesta hotell i Rhodos stad erbjuder massor av underhållning, mat och dryck.

Boka din semester redan idag!

Tholos är perfekt för den som verkligen vill få ut det mesta av sin semester oavsett ålder. Med fantastisk natur, ett blomstrande men pittoreskt centrum, och massor av möjligheter för historiska utflykter och vattensporter är Tholos en mångfacetterad stad som definitivt kommer att få dig att vilja besöka igen.

Boka nu med på stranden och vi hittar du pruta flyg och hotell i Tholos med vår bekväma live-bokningssystem, det enklaste sättet att skapa en skräddarsydd semester på Rhodos var som helst på nätet!