Resor till Kotari

Semester Kiotari

Läs mer om Kotari

Om du inte vill resa allfartsvägarna på din Grekland semester , är ett avbrott i Kiotari definitivt det rätta valet för dig. Ligger på den sydöstra kusten av Rhodos är Kiotari en upp och kommande byn som snabbt utvecklar ett rykte som en fantastisk semesterort, men du hittar mycket mindre folk här än i en mer välkänd semesterort som Faliraki .

Ligger cirka 60 kilometer från staden Rhodos, är Kiotari en avslappnad och laid back stan som lovar dig massor av solsken, möjligheter till shopping och vattensporter, men för dem som efter en vanlig gammal lat bryta det också perfekt! Med en vacker sandstrand och landskap att dö för, kommer Kiotari du bara om någon som letar efter massor av kul i solen på deras Rhodos semester .

Visa resmål på kartan

Väder

Ligger på östkusten, är Kiotari ett fantastiskt alternativ för den som letar efter en varm sol paus. Temperaturer i toppen månaderna juli och augusti är heta, med ett genomsnitt på 29 ° C och omkring 12 soltimmar per dag. Chansen av regn under denna tid är nästan ingen. För dem som tycker om anstånd på en havsbris i värmen, kanske besöka staden Rhodos på den nordvästra kusten kan vara ett bättre alternativ, eftersom Kiotari inte får blåsigt väder så ofta. Det åtnjuter dock fördelarna med ett lugnt blått hav, vilket kommer att bli stor om du Semestra med barn, och på kvällen temperaturer på runt 23 till 24 ° Celsius, så att du har en svalare kväll efter en solig dag.

Om svalare väder runt är vad du är ute efter kommer dock en resa till Kiotari i mars, april eller maj vara perfekt, med temperaturer på dagen på ca 23 ° Celsius. Likaså erbjuder slutet av september till oktober en behaglig temperatur.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

När du besöker Kiotari underverk av en oförstörd attraktivt landskap verkligen kommer att känna dig som om du är i paradiset. Med endast ett stänk av hotell och barer, är staden inte mycket urbaniserad, vilket gör opåverkad natur sticker ut desto mer.

Imponerande berg står bakom staden med attraktiva gröna fläckar som ligger mellan staden och den gyllene sanden på stranden. Stranden erbjuder panoramautsikt över vackra blå vatten - en uppfattning som är ännu mer romantisk och fantastisk i solnedgången. Staden har en kosmopolitisk atmosfär med väl underhållna hus och vägar, men det är inte alls tätt. Med exotiska palmer och blommor runt om, tillsammans med färgglada byggnader, är landskapet i Kiotari något som verkligen inte kan kritiseras för skönhet.

Sport & dykning

En av Kiotari huvudattraktioner är dess fantastiska EU-godkänd blå flagg strand, som löper längs hela staden. Med bältros i ena änden och sand i den andra, är stranden en ren och säker plats med massor av vattensporter som erbjuds bland annat para gliding, vindsurfing och även banan båtar!

För fans av grekisk mytologi staden Lindos ligger bara en kort bussresa bort, med gamla sevärdheter som kommer att få dessa kameror ut! Om du vill gå på sightseeing i Kiotari dock bör du se till att besöka den närliggande staden Asklipio som är hem till den berömda bysantinska fortet. Kiotari tillgodoser även för fans av shopping, med tre stormarknader och ett utbud av små butiker som gör att du kommer hem med massor av goda gåvor.

Sevärdheter & kultur

Trots att ett medvetet utvecklat staden, besitter Kiotari fortfarande ett bra några historiska platser. Håll utkik efter en liten bambu hydda på stranden som sägs representera en tid i Kiotari historia när piraterna skulle invadera, och byborna skulle skrämma bort dem genom att placera fågelskrämmor på stranden.

Om du känner för att utforska utanför Kiotari dock en utflykt till Rhodos stad eller Lindos är det bästa valet, eftersom de är hem till några av de mest berömda och kända antika sevärdheter som Rhodos har att erbjuda.

Som en liten och lugn stad orört av storskaliga urbaniseringen, är kulturen i Kiotari en som tas på största allvar. Om du njuta av en fjäder besök, se till att ta reda på om firandet årsdagen av revolutionen mot Rhodos turkiska inkräktare, som kan firas i mars men är rörlig. Den 15 augusti staden firar Jungfru Maria medan den 5: e och 6: e augusti är det Festival of Sotiros hålls.

Den närliggande staden Asklipios ligger bara en kort bit bort också och firandet av Kristi av frälsaren i augusti, så se till att ta reda på från lokalbefolkningen om alla festligheter som pågår!

För ungdomar

På grund av sin omgivande natur, nattliv i Kiotari är ofta centrerad kring hotellet. De flesta hotell i Kiotari ger en stor kväll med nöjen tillsammans med en rad faciliteter, men om du tycker du vill ge sig ut, finns det några barer och restauranger i centrum av staden och havet ger ett bra utbud av mat och dryck. Som sådan skulle detta ge en bättre kväll ute för familjer och äldre, för yngre människor under tiden attraktioner i Faliraki och Lindos är bara en kort buss-eller taxiresa bort, och som större orter kommer att ha en större mängd barer och klubbar att festa hela natten!

Om lugn och avkoppling är mer din scen kommer dock nattliv i Kiotari definitivt för dig. Vad sägs om en kväll i en havsutsikt bar eller restaurang att varva ner efter en dag på stranden påfyllning din solbränna?

Boka din semester redan idag!

Om du letar efter en Rhodos semester som är avslappnad, lugn och med mycket vacker natur, hittar du inte en bättre plats som Kiotari. Beläget bara en kort bit från stora städer och med shopping och vattensporter är orten perfekt för den som bara vill en paus i solen.

Boka nu med på stranden och med vår bekväma live-bokningssystem kommer du att kunna kombinera pruta flyg och hotell för att skapa din alldeles egna customied semester på nolltid!