Resor till Heraklion

Semester Heraklion

Läs mer om Heraklion

Heraklion är huvudstaden i Crete , öns största stad och den femte största i Grekland. På första intryck Heraklion kan visas lite för upptagen och dammig, men staden har en mängd sevärdheter som erbjuds. Det är viktigt arkitektur och museer, shopping och fantastiska stränder på bekvämt avstånd.

Staden ligger på Kretas soldränkta norra kusten nära den största flygplatsen, så är lätt att ta sig från Storbritannien. På stranden kan ordna billiga flyg och de bästa rummen i stan för att ge dig den perfekta Heraklion semester.

Visa resmål på kartan

Väder

Heraklion har ett milt Medelhavsklimat med härliga varma somrar kännetecknas av blå himmel och gassande sol. Sommarmånaderna är den bästa för att få på stranden, medan våren är fräschare med skurar av vilda blommor på landsbygden. Hösten är behaglig, och det är bara på vintern att vädret blir grått, våt och ibland kall.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Heraklion ligger på Kretas vackra norra kust, det finns många utmärkta stränder i närheten, inklusive välutvecklade orter och fredlig vikar. I väster är den vita sanden på Amnissos, de långa stränderna vid Kokkini Hani och den livliga semesterorten Hersonissos . Varför inte utforska ön på din semester till Heraklion? Den vackra staden Amoudara ligger österut, med stor vattensporter, sol och bad anläggningar. Heraklion är en utmärkt bas för att utforska centrala Kretas bergiga inre, och en bra utflykt är ett besök på orten och byn Fodele , som säger sig vara födelseplatsen för målaren El Greco.

Sport & dykning

Heraklion är en livlig, kosmopolitisk stad - den perfekta platsen för blötläggning upp några grekiska kulturen på din semester. Den rika historia märks i stadens arkitektur, inklusive den venetianska hamnen och murar. I hjärtat av staden är Plateis Eleftheriou Venizelou, ett torg med affärer, kaféer och prydnadsväxter Morosini fontänen. Arkeologiska museet är ett måste för alla besökare till staden, och husen världens finaste samling av Minoan skatter tillsammans med några grekiska och romerska fynd. Föremål från den bysantinska, venetianska och turkiska epoker kan ses på Historiska museet.

Staden ger enkel åtkomst till den minoiska palatset i Knossos, en av världens viktigaste arkeologiska platser. Heraklion är hem för flera kyrkor som är väl värda ett besök, inklusive den imponerande katedralen St Minas. Museet av religiös konst är inrymt i den venetianska Agia Ekaterini och har många kretensiska ikoner på show.

Den gamla hamnen är förbisedd av den imponerande delen av den venetianska fästningen, känd under sitt turkiska namn Kules. Interiören påminner om fortets historia och det finns fantastiska vyer från vallarna. En sak är säker, du kommer hem från din Heraklion semester med några fantastiska bilder!

Sevärdheter & kultur

En mycket gammal stad, var Heraklion troligen en port till den minoiska bosättningen på Knossos så långt tillbaka som 2000 f Kr. Efter romerskt styre saracenerna etablerade staden, som i sin tur invaderades av bysantinerna. Venetianarna, som regerade från 13-talet, uppkallad staden Candia och byggde fina arkitektur, som till stor del kan fortfarande ses i dag.

Efter den venetianska perioden kom ottomanska styret, och staden slutligen enade med resten av Grekland i början av 20th Century. Med en rik och ibland turbulenta historia, är idag Heraklion ett oerhört glada och välkomnande stad.

Höjdpunkten i den kulturella kalendern är den årliga Heraklion Summer Festival som går från juli till september, vilket sammanfaller med toppen tid för semester till Heraklion. Ett brett utbud av internationella och lokala konst, musik och teater som erbjuds på platser i staden, inklusive den fria teatrarna Nikos Kazantzakis och Manos Hatzidakis. Stilla veckan är centralt för religiösa högtider, och staden märken trettondagen den 6 januari med särskilda ceremonier där havet är välsignad.

För ungdomar

Kretas huvudstad har en mängd olika sätt att tillbringa en kväll, något för alla smaker. Det finns ett fantastiskt utbud av matställen däribland många uteserveringar. Se världen passera förbi från dessa street-sida kaféer verkar vara ett populärt tidsfördriv för lokalbefolkningen. Luculos är en exklusivare restaurang med en lind fyllda gården, och ett rykte som den bästa i stan. Den glada torget Platia Korai har många bra barer att njuta av en drink på kvällen i en avslappnad kosmopolitisk atmosfär.

I centrum finns många livliga barer spela hög musik, medan nattklubbar bygger i huvudsak på stadens utkanter, till exempel Disco Athina ligger på vägen till flygplatsen. Oavsett om du vill ha en avkopplande grekisk kväll eller en natt av musik och dans, har Heraklion något för dig på din Heraklion semester.

Boka din semester redan idag!

Heraklion är en fantastisk stad, bra för shopping och museer, med charmig historisk arkitektur. Det är också en perfekt bas för att utforska stränderna och landsbygden i Heraklion prefektur, och så lätt att nå från Storbritannien. På stranden har fantastiska erbjudanden om flyg och boende i Heraklion, så boka nu för en idyllisk semester i solen!