Resor till Elounda

Semester Elounda

Läs mer om Elounda

Elounda är en by på Kretas nordöstra kust. Med närhet till den större staden Agios Nikolaos så är Elounda perfekt för alla som hellre reser i ett lugnare tempo men inte säger nej till ett äventyr eller en dagsutflykt. Här kan du prova på genuina, kretanska rätter, besöka något av de många uråldriga monumenten och såklart – slappa på de kritvita stränderna.

Vädret i Elounda

Vädret på Kreta är torrt och varmt årligen, med temperaturer som under sommartid klättrar upp mot 30 grader. Om du hellre håller dig ifrån de största folkmassorna och de hetaste månaderna kan vi rekommendera att åka kring september – oktober, då vattnet fortfarande är badvänligt.

Stränderna i Elounda

Eloundas huvudstrand är belägen precis vid stadens hamn i en vacker bukt. Sanden här är fin och ljus, och havet kristallklart. Fastän stranden är liten är den mycket populär under sommartid tack vare sitt perfekta läge. Besöker du hellre en avskild plats för att midnattsdopp kan vi tipsa om stranden Kolokitha på Spinalonga-halvön. Hit tar du dig på en 15 minuters bilfärd eller 30 minuters promenad.

Mat och dryck

I den grekiska kokkonsten ligger fokuset inte på att förändra råvarorna via tillagning utan att förhöja smakupplevelsen. Starka kryddor används sällan förutom salt och peppar, men ändå ligger Grekland på topplistan för fantastisk mat runtom världen. Prova på ost-, spenat- och filodegspajerna Spanakopita – passar utmärkt med ett glas Raki.

Att se och göra

Som tidigare nämnt ligger staden Elounda en kort bilfärd från halvön Spinalonga – en obebodd ö men venetianska fort och orörd natur. Här finns höga berg och fina stränder vilken gör den här platsen perfekt för en utflykt. I staden Elounda kommer du att uppleva genuin, kretansk kultur. Besök något av de många familjeägda caféerna och spatsera nedför de kullstensbelagda gatorna.

Kort fakta om Elounda:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Grekiska

Folkmängd:

Cirka 2 200 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Elounda