Resor till Amoudara

Semester Amoudara

Läs mer om Amoudara

Amoudara är den perfekta orten för dig som söker strand och avslappning, men samtidigt vill ha nära till kultur och stadsliv. Många väljer denna ort som bas för att utforska närområdena, och andra väljer att spendera hela semestern på den bildsköna stranden och ortens många traditionella tavernor.

Vädret i Amoudara

Högsäsongen för att resa till Amoudara börjar i maj och slutar i oktober, då medeltemperaturerna ligger mellan 21 och 27 grader. Havet har en genomsnittlig temperatur på 23 grader och regn är mycket ovanligt. Den varmaste månaden är augusti, men tack vare Kretas behagliga vindar blir hettan aldrig olidlig.

Stränderna i Amoudara

Amoudaras kilometerlånga finkorniga strand erbjuder en avslappnad och idyllisk miljö för semesternjutare från världens alla hörn. Stranden har anpassats efter det turister efterfrågar med ett stort utbud av tavernor och restauranger, butiker, barer och klubbar, osv. Stranden ligger endast en km från Heraklions centrum, vilket innebär att du bekvämt kan njuta av en lunch i storstaden och sedan lugnt fortsätta att sola och bada på eftermiddagen. Vill du prova en annan strand finns det många runtom Heraklion värda ett besök såsom Matala, Agia Pelagia och Malia.

Mat och dryck

Trots sin lilla storlek, är Amoudara fullt av restauranger och tavernor. Längst med stranden är det livligare, medan du i centrum av byn kan njuta av lugnare restauranger för trevliga middagar med levande ljus. Tavernorna serverar det absolut godaste som det grekiska köket har att erbjuda, däribland mezedes, som får anses vara den grekiska varianten av Spaniens tapas eller Libanons meze. Dessa små rätter är en smakupplevelse utan dess like och ger dig möjligheten att genom det kretanska köket få en inblick i den lokala kulturen och folket. Ett annat tips är att beställa kalamarakia, bläckfisk, vars resa från havet till tallriken via grillen eller frityrsmeten närmast kan mätas i minuter.

Att se och göra

Precis söderut om Amoudara ligger Knossos, den största fyndorten från grekisk bronsålder som någonsin upptäckts. Utöver Knossos är orten omringad av historiska lämningar som ger den en historisk flärd och särskiljer den från andra turistområden på Kreta. Efter sol och bad samt historiska upptäcksfärder har Amoudara många barer och diskotek att avsluta kvällen på. Ett tips är dock att spendera kvällen i Heraklion, vars sprudlande nattliv garanterar dig en rolig kväll. Vill du uppleva en sann grekisk utekväll rekommenderar vi ett besök på en bouzoukia-bar. På dessa barer uppträder grekiska sångare till ljudet av traditionella gitarrer och fioler samtidigt som uppspelta åskådare kastar blommor för att visa sin uppskattning.

Kort fakta om Amoudara:

Tidsskillnad:

Ingen tidsskillnad

Officiellt språk:

Grekiska

Folkmängd:

1 083

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan