Resor till Amoudara

Semester Amoudara

Läs mer om Amoudara

Amoudara är resort på en lång, sandig, idyllisk strand, strax utanför Kretas huvudstad Heraklion, på öns norra kust. Det är där gyllene sand möter klarblå havet, perfekt för sol och bad, och är en av de mest populära semester platser nära staden. Stranden har utvecklats med turisternas behov i åtanke, allt du behöver är här med tavernor och restauranger, affärer, barer och klubbar.

Heraklion är en kulturell och transportnav, lätt att nå från Storbritannien. På stranden kan ordna direktflyg och bästa rum, alla för bra priser, så boka nu för perfekt Kreta semester i Amoudara!

Visa resmål på kartan

Väder

Amoudara, liksom resten av norra Kreta, har ett milt Medelhavsklimat. Det kan bli mycket varm under juli och augusti, och temperaturen kan nå över 40 ° Celsius. Det är perfekt väder för att njuta av stranden eller svalka sig i havet.

Våren är en fin tid att besöka, när klimatet är något svalare och det finns frodig grönska överallt, och hösten är trevlig som de orter börjar att varva ner. Vintermånaderna från november till februari är våta, gråa och kan bli kallt - inte den bästa tiden på året för din Grekland semester !

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Den orörda blå kretensiska havet, och den gyllene sanden på 5 km långa stranden, dominerar landskapet i Amoudara. Stranden har tilldelats det europeiska Blå Flagg, och är idealisk för arbete på dig sola, bada och njuta av de många vattensporter som erbjuds.

Det finns en fascinerande venetianska hamnen i Heraklion, och många andra bra ställen ligger längs kusten nära staden, med några lugnare vikar bort från stimmet i skidorterna. Fodele och Agia Pelagia ligger också i närheten. Inlandet söderut finner du den största delen av berget Yiothas höja sig över de gröna, böljande kullar och vingårdar.

Sport & dykning

Av de många attraktioner att locka resenärer till Amoudara den största är nog den härliga stranden. Perfekt för sol arbetssökande och vattensport entusiaster, är anläggningen också en utmärkt bas för att utforska det lokala området. Heraklion centrum ligger nära Amoudara och full av bra ställen att besöka med butiker, museer och antika arkitekturen.

Söder om staden finns ruinerna i Knossos, den största av de minoiska palats, och många andra arkeologiska platser finns utspridda runt på landsbygden i närheten.

Sevärdheter & kultur

Kreta, och särskilt området kring Heraklion, har en rik historia. Minoerna, med sina stora palats i Knossos, krediteras med start den europeiska kulturen. Successiva inkräktare och ockupanter från romarna, bysantinerna, och venetianarna har alla satt sin prägel på Kreta. För en inblick i denna skiftande och ofta turbulent historia besöka museerna i Heraklion och ruinerna runt staden, en fascinerande inblick i det förflutna.

En kulturell höjdpunkt är Heraklion Festival, som äger rum i juli och augusti varje år, och har drama, film, traditionell musik och jazz, och är lätt att nå från orten. I staden hittar du många konserter med spelare av Lyra-en traditionell kretensisk tre-strängat instrument. I mitten av religiösa kalendern är påsk och Stilla veckan. Nästan alla byar nära Amoudara har firandet av denna mycket speciella tiden på året.

Amoudara har en mängd lokala rätter du måste försöka när du besöker: mezedhes (små plattor av mellanmål mat), horiatkik salata (traditionell grekisk sallad) och kalamarakia (baby bläckfisk) är alla läckra!

För ungdomar

Amoudara har flera strandnära barer och klubbar som ger orten en fantastisk, rolig nattliv under sommarmånaderna. Det finns många tavernor och restauranger att välja på om du föredrar en lugnare cool kväll efter en dag på stranden. Inom Heraklion hittar du ett oändligt utbud av nattklubbar, med en livlig kluster av barer runt torget i Platia Korai. Så vad din smak i nattlivet, dess alla på erbjudande med en semester i Amoudara.

Boka din semester redan idag!

På Beach har massor av bra erbjudanden på flygbiljetter och hotell i Amoudara i idylliska grekiska semester, så boka nu och upptäck själv varför Amoudara är en av de bästa och mest populära stränderna för Kreta semester!