Resor till Psalidi

Semester Psalidi

Läs mer om Psalidi

För den som söker en semester i Grekland som vill ha enkel tillgång till den livliga huvudstaden Kos, utan alla över trängsel av turister, en semester till Psalidi är bara sak!

Bara en kort kilometer från Kos Town, erbjuder Psalidi en lugn semesterort för familjer och ensamma resenärer likadana. Smekt av en vidsträckta sandstranden, är Psalidi bara en kortdistansflygningar utfärd från Storbritannien. Med några av de mest lyxiga hotell i Kos, är Psalidi den perfekta platsen för kräsna resenärer.

Visa resmål på kartan

Väder

Ön Kos erbjuder en vacker klimat, och är en bekväm genomsnitt 25 grader året runt. Om du besöker under sommarmånaderna, se till att få massor av coola kläder och solkräm, eftersom temperaturen ofta når en toasty 30 grader Celsius på stranden. Som ni kan föreställa er, kommer du att komma hem med en fantastisk solbränna även om du bara går till en vecka.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Psalidi är en av de vackraste stränderna på ön. Relativt sparsamt av besökare, kan du koppla av på stranden utan rädsla för känslan trångt. Kos är en av Tolvöarna i Grekland, och är en del av en lång bergskedja, bryts sönder av vatten i Karpaterna havet. Erbjuder vidsträckta sandstränder, är det kristallklara vattnet inbjudande för alla.

Sport & dykning

Bortsett från ett fåtal hotell, restauranger och tavernor, har Psalidi lite mer att erbjuda än sin vackra kustlinje. Men bara en kort cykeltur bort i huvudstaden Kos Town , det finns mer än tillräckligt med aktiviteter för att hålla även den mest rastlösa trollbundit.

För dig vetenskapliga typer, det finns ett antal museer i Kos Town, inklusive den hippokratiska museet, tillägnad fadern av modern medicin, samt ett gammalt tempel av Apollo i närheten. Även av intresse är de många slott och ruiner kan du tur, inklusive slottet av riddarna, som är fronted av platan, under vilken Hippokrates sägs ha undervisat sina elever.

För de mer äventyrliga själar erbjuder Psalidi en uppsjö av vattensporter som man kan njuta med hela familjen inklusive dykning, vindsurfing och även en lokal äventyrsbad i närheten Kos Town. Eller, om stranden är inte din stil, hotell i Kos erbjuder lyxiga pooler, många komplett med poolen stil barer. Du kan även hyra en cykel för dagen, och utforska mycket av ön på egen maklig takt.

Sevärdheter & kultur

Så nära som det är att den livliga atmosfären i Kos Town, är Psalidi allt stressande! Med en härlig utsikt över avlägsna turkiska kusten , är atmosfären här i Psalidi en av total avkoppling, och folket av Psalidi återspegla detta stämningen perfekt. Mestadels består av lyxiga hotell och en härlig vidsträckta sandstranden är Psalidi den perfekta platsen för en lugn semester.

För ungdomar

Det finns några tavernor och restauranger i Psalidi där man kan njuta av en drink efter en lång dag för avkoppling vid stranden, men den verkliga partiet är bara en kilometer bort i Kardamena . Populär bland unga britter för sitt breda utbud av tavernor och dansklubbar, kommer Kardamena levande när solen går ner!

Boka din semester redan idag!

Det har aldrig funnits en bättre tid att boka din semester till Kos än den nuvarande. On The Beach vet precis hur man gör vissa att du får de bästa erbjudandena på semester, så varför inte ha dem boka din semester till Kos idag. Med vår live-bokningssystem du enkelt skapa egna anpassade semester i minuten, komplett med flyg och boende!