Resor till Perama

Semester Perama

Läs mer om Perama

Omgiven av turkosa hav och färsk-doftande skogsbruk, har du en avkopplande stund se världen gå förbi i Perama. En utväg för människor som vill varva ner, Perama ligger på den vackra östra kusten av Korfu med kristallklart hav perfekt för att utforska havet liv eller ta ett dopp. Det finns ett antal kvalitets-hotell utspridda orten, de nära stranden erbjuder spektakulära vyer och har nära till många restauranger och barer. Den utvägen är särskilt vacker på sommaren när solen träffar den lugna vatten och tillåter dig att få en vacker gyllene solbränna!

Visa resmål på kartan

Väder

Vädret i Perama är förutsägbar för Korfu som månader som juli och augusti erbjuder det bästa vädret för solbad. Det kan bli för varmt ibland så kom ihåg att använda rikligt av skydd för den optimala bronsfärgade utseende. För dem som inte är soldyrkare, skulle den bästa tiden att besöka utväg från januari till mars och i höstlig månaderna september till november. Kom ihåg att ta en jacka som även temperaturen kan stanna runt mitten av 20-talet, kan det bli kyligt på natten.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Du hittar turistorten Perama inbäddat på den östra kusten av Korfu mittemot Kanoni halvön. Stränderna är mycket avskilt med singel sand och fantastiska klart vatten, idealiska förhållanden för dem som vill prova lite snorkling. Den som vill lite lugn tid borta från turister bör bege dig till några av de vikar där du verkligen kan komma bort från saker och njuta av en dag med en strand av din egen!

Sport & dykning

De bästa attraktionerna måste vara den fantastiska natur som omger Perama. Korfus mest fotograferade plats, Mouse Island, ligger i närheten och har blivit känd för en ålder gammal legend att det faktiskt är ett skepp förvandlades till sten! Andra lokala attraktioner inkluderar Achillion Palace och Shell Museum i Benitses, så se till att du har din kamera redo. Det finns också ett antal presentbutiker utspridda tillsammans med traditionella tavernor, så varför inte delta i några lätta shoppa ska du gå till en taverna för en kall öl eller ett glas vin.

Sevärdheter & kultur

Det finns ett antal mini-marknader i området, perfekt för att hitta den där speciella presenten till vänner hemma. Om du verkligen vill uppleva kulturen i orten, huvudet ur Perama och besöka några av de närliggande byarna. Det finns vanligtvis inga festivaler i Perama, men vi föreslår att du går till Korfu stad som i augusti finns Varkarola, en festival med båtar, musik och fyrverkerier. Sedan i september finns det Festival of Korfu i Corfu Town, öns viktigaste fest. Det finns också gott om festivaler runt året i Paleokastritsa .

För ungdomar

Perama semester passar både familj och självständiga resenärer som söker lugn avkoppling som kommer hit för den avspända och avkopplande atmosfär. Det finns inte mycket buller och orten är det perfekta stället att varva ner, men det finns ett fåtal barer och traditionella tavernor där du kan varva ner efter en dag på stranden. De som vill liva upp sin semester hittar det finns regelbundna bussförbindelser från till Benitses och Korfu stad Varför inte prova några av de lokala delikatesser såsom pasta eller en härlig grekisk sallad på några av de lokala restaurangerna eller bege dig till Korfu stad för en dyrare mat och kanske prova några av det lokala vinet?

Boka din semester redan idag!

Perama får inte den perfekta orten för de som vill ha en livlig semester, men för de som vill ha en lugn och avkopplande paus i solen, är detta platsen för dig. On The Beach erbjuder bra erbjudanden på flyg och boende på Korfu, använda vår live-online-system för att skapa din egen anpassade semestern genom att kombinera flyg och hotell till lägsta priser!