Resor till Paleokastritsa

Semester Paleokastritsa

Läs mer om Paleokastritsa

Ett område av enastående skönhet med natursköna vyer och vackra stränder - det är vad man kan förvänta sig av Paleokastritsa. Känd som en av Korfus finaste vackra platser har ön fem fantastiska vikar och en vacker kloster på en klippa. Paleokastritsa har ett varmt medelhavsklimat så att du kan räkna med bra väder året runt. Det finns en distinkt vänlig atmosfär som gör Korfu mycket roligare om det är en familj eller ett par på semester ute efter ett trevligt ställe att koppla av. När plocka en semester i Korfu , bör Paleokastritsa definitivt på listan eftersom det är ett fantastiskt landskap kommer definitivt att lämna dig andfådd!

Visa resmål på kartan

Väder

Om du funderar på att bättra på solbrännan ta sedan semester till Paleokastritsa på sommaren. Räkna med temperaturen att vara i 30-talet under sommaren, men kvällarna blir lite svalare, skulle en ljus jacka vara lämplig. Vintern är återigen ganska mild med tillfälliga perioder av moln eller regn. Ta ditt paraply med dig om du planerar att besöka mellan november till Mars men räkna med de temperaturer som fortfarande vara ganska hög.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Paleokastritsa Beach är känd för sitt klara vatten och fantastiska sandstränder, som inte helt oväntat lockar tusentals besökare. Du kan hyra båtar från bukten och ett antal vattensporter finns bland annat dykning. Även en taxibåt tjänst som erbjuds som kan ta dig till några av de lugnare vikar i närområdet. Om du vill komma närmare naturen sedan ta en road trip till några av de små inre bergsbyar har några bra utsikt.

Sport & dykning

Det första stället att besöka på din lista bör klostret ligger på udden där du faktiskt kan komma in och se den berömda taket carving, den "Livets träd". Se till att du är klädd förnuftigt men som du inte vill kränka lokalbefolkningen. I närheten finns en fantastisk medeltida slott, placeras Angelokastro på en bergstopp, som kan nås genom en mycket naturskön bilresa genom byn Lakones, eller till fots om du har tid. Ett antal havsgrottor kan besökas med båt så om du njuta av en god båttur, dessa sista ca 30 minuter och är väl värt det!

Sevärdheter & kultur

Det finns många mini-marknader och turistbutiker som erbjuder en hel del traditionella presenter till dig själv vänner hemma. Om du vill uppleva kulturen på ön, är Paleokastritsa känd värd för en uppsjö av festligheter och festligheter runt om i kalendern. En tredagars festival äger rum varannan vecka i juli, med massor av mat, musik och vin som erbjuds. Festivalen bjuder på lokala dansgrupper i traditionell klädsel och avslutas med en spektakulär fyrverkeri show. Den 15 augusti är en nationell firandet av Jungfru Maria, med fly marknader och lokala band sång, lokal mat och gott om de speciella lokala drycker flödar.

För ungdomar

Du kan inte gå fel med ett besök på en av de lokala tavernor som är kända för serverar läckra lokalt fångad hummer. Det finns ett antal av billiga tavernor att besöka, men om du känner för något lite mer exklusiva det finns också de som erbjuder billigare mat. Skulle du sugen på en smak av den lokala specialiteten drycker, tavernor erbjuder också ett utbud av Metaxa och ouzo. De som vill ha en livlig utekväll kommer bli glad att veta att ön har ett antal barer och nattklubbar där du hittar ett antal viner, cocktails och öl som erbjuds.

Boka din semester redan idag!

Denna ö är en av Greklands vackraste öar med en magisk identitet egen hand. På stranden erbjuder några mycket fina hotell och flyg till Korfu, boka skräddarsydda semester till Paleokastritsa genom att kombinera flyg och boende med hjälp av vårt unika live-bokningssystem idag!