Resor till Paleokastritsa

Semester Paleokastritsa

Läs mer om Paleokastritsa

Paleokastritsa är en livlig ort på Korfus nordvästra kustremsa. Staden är belägen i en klöverformad bukt, omgiven av höga berg och underbar medelhavsnatur. Utanför bukten hittar du mindre, avskilda stränder för lite ensamtid med familjer eller partnern.

Vädret i Paleokastritsa

På Korfu börjar temperaturerna tiga redan i Maj, för att nå en medeltemperatur i juli på cirka 26 grader. Vattentemperaturen ligger kring 25 grader sommaren ut. För dig som gärna undviker de allra största folkmassorna kan vi tipsa om att resa i antingen maj eller september, då graderna fortfarande är höga men då inte lika många reser.

Stränderna i Paleokastritsa

Huvudstranden i Paleokastritsa heter Agios Spiridon och är en mindre strand skyddad av berg från båda sidorna. Detta utgör perfekta förhållanden för lugnt simmande då de flesta stora vågorna bryts av. Vattnet här är kristallklart och mycket rent, vilket gör stranden populär bland resenärer i alla åldrar. I närheten finns ett par barer och restauranger – perfekt efter en heldags simmande.

Mat och dryck

När man tänker på grekisk mat kanske inte soppa är det första man tänker på, men faktum är att en riktigt populär rätt på Korfu är Avgolemono, eller ägg- och citronsoppa. Den här fylliga soppan innehåller kycklingbuljong, ägg, lök och ofta kycklingkött. Till detta kan du alltid unna dig Korfus svar på Ginger Ale – Tsitsibira.

Att se och göra

Varje år i Paleokastritsas hamn hålls en festival som heter Varkarola Festival. Festivalen hedrar helgonet Spyridon som sägs ska ha skyddat staden från en turkisk invasion år 1716. Till festligheterna tillhör ett stort framträdande med båtar, musik och massor och godsaker. Är du en riktig naturperson kan vi varmt rekommendera att besöka det familjeägda åsnereservatet, 18 minuter med bil från staden. Här tas sjuka och skadade åsnor om hand och hjälps så att de uppnår full hälsa igen.

Kort fakta om Paleokastritsa:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Grekiska

Folkmängd:

Cirka 4 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan