Resor till Dassia

Semester Dassia

Läs mer om Dassia

Dassia är ett av de mest älskade resmålen på Korfu, och det är lätt att förstå varför. Dassia ligger endast en 10-minuters bilfärd från Korfu stad, vilket passar perfekt för de som gärna kombinerar härligt soliga dagar med strandfester shopping. I Dassia kan du utöver stränder även hyra mountainbikes och utforska den fantastiska naturen runtomkring, vilket passar bra för dig som gärna går på äventyr.

Vädret i Dassia

Här ligger medeltemperaturen i luften kring hela 27 grader i juni – juli. Vattnet värms upp redan i maj, och håller i sig till sent in på hösten. Klimatet här är mycket torrt och regn förekommer ytterst sällan under sommarmånaderna, vilket passar perfekt för långa, sömniga dagar på stranden.

Stränderna i Dassia

Dassiabukten är en mycket folkkär plats. Stranden är cirka 3 km lång och har ett perfekt läge mellan skuggig grönska och härligt hav. På stranden finns en liten brygga man kan dyka ifrån, och vill du bara slappa i solen finns många solstolar och barer.

Mat och dryck

Du kanske har provat på typiskt grekiska rätter som souvlaki och tzatziki, men har du någonsin provat Zorka? Zorka är en typ av grönsakspaj där zucchini, tomater och andra grönsaker ofta förekommer. Pajskalet består vanligtvis av krossat havregryn eller till och med ris. Supergott!

Att se och göra

Dassia är väldigt populärt bland unga par och vänner tack vare sitt magnifika nattliv. Dessutom har du också staden Ipsos runt hörnet – hem till några av de bästa klubbarna på ön. Kring stranden hittar du förutom barer och restauranger även en mängd badbutiker som mer än gärna hyr ut utrustning till en mängd vattensporter. Här finns även ett dykarcenter där du kan ta kurser i dykning. Ett perfekt sätt att uppleva Medelhavets fantastiska marinliv.

Kort fakta om Dassia:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Grekiska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan