Resor till Agios Ioannis

Semester Agios Ioannis

Läs mer om Agios Ioannis

Om du letar efter någonstans charmigt och vänligt som inte bär turist etiketten, Agios Ioannis kunde definitivt platsen för dig. Beläget i olivlundar och stenhus, är denna semesteranläggning bara cirka 15 minuter från flygplatsen. Vackra stränder, mysiga marknader, affärer och tavernor, ståtar denna resort allt du kan tänkas vilja från din semester i Grekland . Och om vädret är perfekt för din semester, kommer du definitivt tid av ditt liv!

Denna resort är perfekt för par, vänner och familjer eftersom det är tillräckligt för att hålla alla sysselsatta och för ungdomar, kommer att "Aqualand" utan tvekan ha dem skriker med spänning!

Visa resmål på kartan

Väder

Vädret kan ibland vara oförutsägbar på grund av påverkan av bergen. Under sommarmånaderna kommer du ofta att uppleva temperaturer från mitten av 20-talet till mitten av 30-talet. Räkna med ganska varma kvällar och dagtid temperaturer från mitten av 20-talet i oktober, men också vara medveten om att du kan få några dagar när regnet sätter in Kom bara ihåg att packa allt du behöver om du upplever några dagar där solen inte komma ut.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Orten Agios Ioannis ligger vid havet med en mycket stor och fantastisk strand som är perfekt för att sola och titta på solnedgången i den tidiga morgontimmarna. Efter att ha tilldelats den blå flaggan, detta är mycket ren strand också idealisk för bad. Vare sig du gillar sola på stranden eller på väg ut i havet för att prova på vattensporter, kommer du definitivt hitta något som passar dina behov.

Sport & dykning

En av de mest berömda vatten parkerna i världen, är Aqualand perfekt för barn och vågade vuxna. Tänk dock på att i livligare månader kommer det att finnas några köer eftersom detta är ett mycket populärt bland turister och lokalbor. För dem som tycker avkopplande och se världen gå förbi, besöker en av de många kaféer eller försöka det lokala köket kommer definitivt att vara mer upp din gata. Om du vill spendera lite pengar, kan du njuta av pittoreskt, familjeägt butiker i stan att erbjuda vackra handgjorda smycken och spets broderi.

Corfu Town, som ligger bara ett kort avstånd, erbjuder några moderna butiker och barer och restauranger för dem som vill ge sig ut på orten och utforska vad som är runt området. Att köpa en karta skulle vara det bästa du kan göra när du startar din resa så att du kan göra det mesta av det som erbjuds på Korfu.

Sevärdheter & kultur

Om du funderar på att besöka marknader så är det bäst att bege dig till Korfu stad för att visa vad de har att erbjuda. Det finns ett antal boxar med unika gåvor och även några där du kan köpa traditionella delikatesser utmärkande för Korfu. Att prova lokala delikatesser, chef till en av tavernor på orten där kommer att kunna experimentera med alla typer av grekiska köket - och glöm inte att prova vinet!

För ungdomar

Agios Ioannis är definitivt inte en utväg för dem som vill sena nätter av drickande och nattklubbar att dansa till de tidiga morgontimmarna. Men för dem som vill titta på solnedgången i en traditionell taverna, det här är utvägen för dig. Du kan prova några av de lokala rätter som stifatho eller kanske prova på några av det lokala vinet till maten. Men om du inte lust att gå ut och göra en kväll av det, är du bäst av rubriken bort från orten och besöka några av de andra ställen på ön, såsom Dassia som har en mycket mer barer och nattklubbar.

Boka din semester redan idag!

Agios Ioannis kanske inte är lämplig för dem som vill festa varje kväll men för dem som vill ha en avkopplande semester där du kan njuta av traditionella rätter och sola sig på de vackra stränderna, är denna semesteranläggning ideal. På stranden och erbjuder fina hotell och flyg till Korfu - se till att du får de bästa erbjudanden som finns tillgängliga genom att boka din resa idag!