Resor till Acharavi

Semester Acharavi

Läs mer om Acharavi

Acharavi ligger på den norra spetsen av den joniska ön Korfu. En av de främsta orter för folk på semester till Korfu , har Acharavi fantastiska naturscenerier och vackra stränder som är perfekta för alla som vill komma bort och koppla av. Det tar ungefär en timme att ta sig till från flygplatsen men på det sätt du kommer att passera genom några vackra bergiga terrängen, så att du har kameran redo!

Ön har mycket att hålla dig sysselsatt, från barer och restauranger att stränder som är perfekta för påfyllning din solbränna. Vädret är ganska bra året runt men om du vill göra det bästa av det, sommaren är den bästa tiden att besöka. Acharavi är perfekt för alla som det finns tillräckligt med attraktioner för att hålla de små glad, men om du letar efter en rolig semester med vänner detta kommer också att vara perfekt eftersom orten har en lysande nattliv!

Visa resmål på kartan

Väder

Om du planerar att slå rusa av människor på semester i Acharavi sedan maj är den perfekta tiden. De som letar efter en lugn semester normalt hittar de öde stränderna, även om vädret inte alltid är lika fantastisk som de sommarmånaderna. Räkna med temperaturer i den nedre 20-talet och kanske en liten chill på natten men ändå packa stranden kläder som när det är soligt, kommer du fortfarande få en solbränna! Juni och juli är de hetaste och mest trafikerade månader, så du kan förvänta stället att vara lite mer trångt. Hösten månaderna september och oktober kan uppleva lite mindre sol, men ingenting kan skamfläck skönheten i denna ö!

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Stränderna är alltid en av de viktigaste faktorerna när man beslutar om att gå på semester och Acharavi har många! Den största stranden är en blandning av sand och singel och är perfekt för barnen eftersom vattendjupet ligger kvar på midjehöjd för cirka femtio meter från stranden. Vattensporter och snorkling är mycket populära i området. Landskapet är utmärkt i denna utväg som du kan se den närliggande semesterorten Roda, ön Erikoussa och fantastiska berg i Albanien i fjärran.

Sport & dykning

Denna resort har många attraktioner att välja på och om du är en för sightseeing, kan du inte gå fel genom att besöka de romerska baden som ligger strax utanför staden. Resterna av ett tempel sägs vara tillägnat Apollo är nära Roda, som är den nästa stad längs från Acharavi. För söker spänning söker för skojs skull, är den bästa platsen att besöka Hydropolis vattenpark, perfekt i det varma vädret, glider vattnet här gör för en rolig dag för alla, unga och gamla. Det finns jätte diabilder och badringar för dem som har haft för mycket roligt för en dag! Parken har också ett stort utbud av sportanläggningar såsom tennis, volleyboll, aquafit och vatten spel.

Sevärdheter & kultur

Om du bege dig till Korfu stad hittar du på marknaden full av olika saker att köpa, utan tvekan du hittar något unikt att ta med dig hem. Det finns ett antal av små presentbutiker som finns där hittar du traditionella grekiska presenter, specialist grekisk mat och ett urval av traditionella lokala jästa viner.

För ungdomar

Det finns gott om barer att hålla dig sysselsatt och några cocktailbarer visa filmer och några sportevenemang. Om du är sugen några brittiska kul så Planet Olivewood är perfekt för dig! Det är en brittisk familjeägt bar ligger i centrum, om du saknar ditt hem bekvämligheter kolla in det här. De flesta av de hotell i Korfu har en egen restauants, men om du letar efter en lite annorlunda varför inte bege dig till någon av de tavernor som serverar snacks och även trerätters grekisk mat med allehanda lokala delikatesser. Du hittar dessa ligger på landsväg eller på stranden där man kan äta en härlig måltid medan du ser på solnedgången.

Boka din semester redan idag!

Acharavi erbjuder många attraktioner för att underhålla dig på din semester, oavsett om du är med en grupp vänner eller med familjen. På stranden har bra erbjudanden på flyg och hotell i Korfu, så se till att boka nu innan du missar de bästa priserna!