Resor till Acharavi

Semester Acharavi

Läs mer om Acharavi

På den nordvästra kusten av Korfu ligger Acharavi – en före detta fiskeby som nu är ett älskat resmål för såväl stora och små. I Acharavi kan du uppleva genuin kultur samt vykortsvacker natur. Du kan bokstavligt talat utforska ett stort naturreservat för att slappa på stranden ett par timmar senare. Ett perfekt val för alla som gärna kombinerar avslappnat strandhäng med kulturella upplevelser.

Vädret i Acharavi

Är du ute efter en riktigt solspäckad semester har du hittat helt rätt. På Korfu kan du förvänta dig grader som snuddar vid 30-snåret i juli, för att sedan sjunka ned till behagliga 25 i september. Undviker du hellre de allra hetaste månaderna och de största folkmassorna kan vi rekommendera att åka i maj eller september, då vattnet är varmt och priserna är lägre.

Stränderna i Acharavi

Området Acharavi har turen att ligga precis vid en strand som sträcker sig från grannbyarna i söder, ända ut till spetsen av ön. Stranden är hela 5 kilometer lång med finkornig, sammetslen sand. Stranden är kantad av många typer av faciliteter såsom barer, restauranger, en golfklubb, hotell och allt om behövs för en riktig toppendag på stranden.

Mat och dryck

Efter en hel dags badande och utforskande finns det ingenting som går upp mot en riktigt värmande rätt på en restaurang i solnedgången. Prova på den grekiska rätter Stifado, som är en gryta gjord på långkokad biff, kanel, rött vin, oregano och vitlök.

Att se och göra

I Acharavi år 2008 slog dörrarna upp för folklore-museet. Här kan du uppleva århundraden av grekisk historia och kultur. Acharavi är en väldigt gammal stad som från början endast var en fiskeby. Nuförtiden är staden mer moderniserad utan att ha gått miste om sin ursprungliga charm. Ta en promenad genom den lilla staden och besök någon av de många familjeägda caféerna.

Kort fakta om Acharavi:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Grekiska

Folkmängd:

Cirka 1 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan