Resor till Kefalonia

Semester Kefalonia

Läs mer om Kefalonia

För människor som söker dramatiska landskap och stränder som bredde ut sig så långt ögat kan se, du kan inte gå fel med att besöka den vackra ön, Kefalonia. Den största av de joniska öarna i västra Grekland är hem till tre vackra vikar och ett antal pittoreska avskild fiskelägen. En av de mest populära destinationerna för Grekland semester , den pittoreska byar och underbara stränder gör detta till en ö som bara väntar på att upptäckas!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Kefalonia

Väder

Liksom de andra grekiska öarna, är vädret i Kefalonia strålande hela året. I början och senare månader är det normalt runt 20-talet, men under sommarmånaderna kan det vara en bra bit över 20-talet och upp i 30-talet. Om du vill Kefalonia semester med de högsta temperaturerna, juli och augusti är definitivt månadens värda ett besök. Se till att du packar dina solglasögon och din solkräm!

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Det finns fem hamnar och hamnar att besöka med Argostoli i väster är den största hamnen för lokala båtar och färjor till Zakynthos . Ön har också långa sträckor av stränder och vackra turkosa hav som alla erbjuder något annorlunda beroende på vad du vill från din semester. Ta Skala Beach till exempel vattensporter finns tillgängliga för dem som gillar något vågat eller för dem som bara vill koppla av, varför inte bege dig till en av öns blå flagg stränder. Ön har också Mount Ainos, det högsta berget på ön, och andra mindre berg som erbjuder hisnande landskap.

Sport & dykning

Det finns många sevärdheter att passa behoven hos människor på semester till Kefalonia från museer till vinprovning och även gör din egen film plats spotting! Tack vare boken "Kapten Corellis mandolin" var öns profil avsevärt höjas, särskilt sedan filmen spelades in på ön. Fans av filmen kan besöka de platser där de filmade, så om du vill besöka dessa områden anteckna dem innan du flyger över. Om museets intresserar dig, besök Marine Turtle samtalen Projektgruppen i Lassi, Skala och Katelios hela sommaren eller kanske Folklore och arkeologiska museet i Argostoli.

De som har ett intresse för fotografi kommer att njuta av den fantastiska naturen på ön, särskilt den fantastiska slott som St George som ser fascinerande på kameran och landskap från själva slottet är också riktigt spektakulär. Kefalonia är också hem för ett antal kloster, men kom ihåg om du vill besöka dessa anses det respektlöst att bära kläder för stranden så se till att du täcker upp så du inte förolämpa lokalbefolkningen!

Sevärdheter & kultur

Grekiska kungen Odysseus sades ha bott på ön, något som aldrig har bevisats, men det finns många teorier om om han har eller inte. När du besöker några städer och byar på ön utkik efter dem som är byggda högt upp på bergstoppar. Detta var för att förhindra attacker från plundra pirater som seglade på haven under 1820-talet. Tyvärr damer, men du kommer inte att fånga en glimt av Johnny Depp!

Även om den grekiska kulturen fortfarande ständigt närvarande i Kefalonia har ön har moderniserats på grund av turismen. Antalet har ökat sedan Kapten Corellis mandolin filmades på ön, men traditionerna är fortfarande på plats som på marknaderna. Det bästa att köpa lokalt producerade livsmedel såsom ost och vin. Den översta marknaderna i Argostoli hamn-front läckra marknad lager mat som behöver definitivt försöka!

För ungdomar

Denna ö är definitivt ingen brist på ställen att testa de läckra mat som erbjuds eftersom det finns gott om restauranger att prova den lokala maten. De mest populära taverna är Diana Taverna Argostoli men det finns även andra restauranger att prova i området, i själva verket många av hotellen i Kefalonia har egna toppkvalitet restauranger. Om du bara sugen på en kopp kaffe att njuta av utsikten finns caféer att tillbringa dagen titta på folklivet. Men om du känner för något lite starkare än kaffe, varför inte kolla in vingårdarna i Kefalonia och ha en klunk eller flaska om du föredrar av de berömda Robola vin som är infödd till ön.

Boka din semester redan idag!

Kefalonia är en av de förtjusande idyller som fortfarande oftast renare av effekten av turismen. Även om den har massor att erbjuda, är det inte lika packad med turister som några av de andra grekiska öarna. Så om en lugn och avkopplande semester är mer din grej att du bokar din semester med på stranden så att du får de bästa erbjudandena. Använder vårt system kan du skapa din egen anpassade semester till Kefalonia genom att kombinera flyg och hotell. Din bryta sig i solen är bara ett par minuter bort!