Resor till Kalamata

Semester Kalamata

Läs mer om Kalamata

Kalamata är Messinia huvudstad och den näst största staden på Peloponnesos. Berömd för sina olivträd, historiska byggnader och transportförbindelser, är Kalamata den perfekta destinationen för museet älskare och dess flygplats, järnvägsterminal, gör hamnen och busstationer det en knutpunkt för kommunikationer och inkörsport till andra destinationer i södra Peloponnesos.

Njut av ett varmt medelhavsklimat med långa varma somrar, är Kalamata ett populärt val om du vill kombinera vackert väder med en kulturellt rik och orörda område!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Kalamata

Väder

Kalamata har ett varmt Medelhavsklimat med långa varma vackra somrar och milda regniga vintrar. Under sommaren har den genomsnittliga temperaturen varierar från 24 ° C i maj till 31 ° C i juli och augusti. Både i början och slutet av säsongen kan det bli ganska kallt under nätterna. Det är oerhört soligt från början av säsongen fram till september och nederbörden är mycket låg fram till oktober.

Under vintern är vädret mycket mild men det är utsatt för lite regn. Temperaturen varierar mellan 20 ° C och gå ner till 6 ° C i kallaste januari månad.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Mångfalden av Kalamata landskap bidrar till dess naturliga skönhet. Du kommer att hitta läckra stränder, antika platser, CLIP top kuster, avskilda vikar, frodiga dalar, vilda floder och hisnande vackra bergen där utsikten är fantastisk.

Stränderna i Kalamata är diskutabel några av de vackraste i Grekland. Den Korintbukten är en fantastisk lång sträcka av stranden med är oerhört populär med atenska weekend, vilket resulterar i stranden försummas av turister att lämna den ren och lämplig för familjer. Zaga Beach ligger i den charmiga hamnstaden Koroni, och har en perfekt strand för att koppla av och varva ner på och längre ner längs kusten är fiskebyn Finikounda som är en av de bästa vindsurfing platser i Grekland.

Sport & dykning

Kalamata är fulla med historiska byggnader och museer vilket innebär att det finns massor att se och göra i staden och dess omgivningar.

Den Benakeion Arkeologiska museet i Kalamata i den historiska stadskärnan är ett populärt val för turister. Beläget i hjärtat av Kalamata, detta är venetiansk stil herrgård hem för en rik samling av arkeologiska skatter från olika platser i Messenien allt från bronsåldern till romersk tid.

Det finns många historiska byggnader i Kalamata, inklusive den bysantinska kyrkan som ligger på norra sidan av Kalamata och är tillägnad jungfru av Kalomata. Kyrkan av Agii Apostoli är den äldsta kyrkan i staden och går tillbaka till 13-talet. Det är den plats där den grekiska revolutionen förklarades den 23 mars 1821. 13-talet slott byggdes av Geoffrey de Villehardouin på 13-talet och är definitivt värt ett besök för att se den vackra utsikten över staden och havet.

Lite längre ett fält är ett tempel för den Epicurian Apollo, cirka en timmes bilresa norr om Kalamata, medan söderut hittar du Grottorna i Pyrgos Dyros, Cape Tainaron, (Gates of Hades), samt ett flertal sten tornade byar. I väster är den imponerande slott Methoni och den kungliga bad kung Nestors palats.

Boka din semester redan idag!

Den historiska staden Kalamata förpackningar vackert väder, vackra sandstränder och historiska skatter alla i en fantastisk semester. Boka din Kalamata semester idag med på stranden idag och börja packa för en fantastisk semester i Grekland!