Resor till Gambia

Semester Gambia

Läs mer om Gambia

On The Beach är stolta att presentera Gambia som en ny destination, kan du komma fram till denna dröm destination efter ca 6 timmar flygtid, det är en hanterbar tid för familjen - och tidszon GMT så ingen behöver ändra din klocka eller oroa sig för jetlag !

Kanske har du aldrig betraktas Gambia som en populär strand semestermål, kanske du inte ens säker på var den är! Och det är ingen överraskning eftersom det är en liten flisa av land omgivet av Senegal på Afrikas västkust.

Uppkallad efter Gambia River, som flyter genom landet för 300 miles till kusten huvudstad Banjul. Det bäst bevarade hemlighet är nu blir mer och mer populärt med stranden bunden turister, och det är lätt att se varför.

Även om Gambia är Afrikas minsta nation, har det ett brett utbud av natur, med 30 miles av sandstränder, den berömda floden, tropiska skogar, myrar och stora delar av trädbevuxen savann.

De viktigaste badorter är Bijilo, Kololi och Bakau / Cape Point. Du hittar dessa palmkantade och Shell-strödda stränderna är fria från folkmassorna, så skaffa dig en bit av personliga paradis.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Gambia

Väder

Eftersom Gambia är beläget mellan Kräftans vändkrets och ekvatorn, har det nästan oavbrutet solsken och höga temperaturer året runt. Det finns 2 olika årstider, vått och torrt.

Från juli till oktober temperaturen stiger, ökar floderna svälla och luftfuktighet på grund av korta, vassa duschar, men dessa förekommer främst på natten.

Den bästa tiden att besöka är mellan november och mars då det är torrt och bearably varm. Detta är också den bästa tiden att se det lokala djurlivet. De kustnära områden erbjuder svalare havsbrisen medan inlandet kan bli brännhet.

jan 24ºC
feb 26ºC
mars 26ºC
april 27ºC
maj 27ºC
juni 28ºC
juli 28ºC
aug 27ºC
sept 27ºC
okt 27ºC
nov 26ºC
dec 25ºC

För ungdomar

Det finns gott om turist-orienterade restauranger för dig att välja mellan, men om man håller sig till internationellt kök, blir det ok men förvänta dig inte för mycket, speciellt för butiker med stora menyer, tror mångsysslare, befälhavare inget.

Det finns mycket mat valmöjligheter. Du kan hitta International, fina restauranger, indiska, italienska, asiatiska och libanesiska restauranger, fråga lokalbefolkningen och andra turister som ens de tror är de bästa.

För fräschare lokal mat prova strandbarer, där fisken fångas, köps och tillagas för att passa dig.

Ditt hotell kan ge underhållning i form av "kora", som är Gambias nationella instrument, eller spela livliga trummor och afrikansk dans. För en mer autentisk upplevelse möta lokalbefolkningen och utforska barer, varav några kommer att ge levande musik.

För en starkare utekväll huvud till Kololi: s "Senegambia Strip" som är det närmaste du kommer att få ett nattliv i Gambia, barerna håller öppet sent och några har små dansgolv, det är inte elegant, men massor av kul.

Några av de större hotellen erbjuder barnvakter på begäran.

Boka din semester redan idag!

Sök nu för vår allra bästa värde flygresa och hotellrum till Gambia, är vi stolta över att erbjuda den bästa semester värde stranden för våra kunder. Vårt bokningssystem online är enkelt, lätt och snabbt och det finns några bra erbjudanden som finns just nu.