Resor till Sharks Bay

Semester Sharks Bay

Läs mer om Sharks Bay

Sharks Bay, den vackra viken cirka fyra miles norr om Sharm el Sheikh, på konsekvent varma vatten och klar himmel av Sinaihalvön, är fortfarande bland det området mest populära. Detta beror främst på den fantastiska dykningen möjligheter som erbjuds, med ett stort korallrev bostäder mångfärgade fiskar och koraller som visar ett skådespel för gamla dykning händer och nybörjare lika!

Men det finns mer till denna utväg än möter ögat. Den har allt du förväntar dig från Egypten semester , men där semestrar i Sharks Bay Excel är i mångfalden av underhållning och aktiviteter som erbjuds. Oavsett om du kommer på semester till Sharks Bay med hela familjen eller för en romantisk paus för två, kommer du frossa i berusande cool atmosfär!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Sharks Bay

Väder

En hatt och en flaska av sol-block kommer att vara i för att din vistelse här när du kommer. Även jultid temperaturer på Sinaihalvön är över 20 grader, med somrar skyhöga senaste 40 ° C! Öppna dina julklappar vid poolen eller åka på sommaren safari - bara inte ta med ullig tröja!

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Sharks Bay i sig är en liten, lätt-slipad vik belägen mellan Nabq i norr med Naama Bay och Ras Um Sid i söder. Sharks Bay hålls i högt för det är kristallklart vatten, Clement för dykare med en provinsiell atmosfär. Men kom ihåg - det finns miles av Röda havets kust för att utforska, runt hela halvön, förbi Sharm hamn med sina yachter och kryssningsfartyg. Glöm inte att åka på jeepsafari genom Röda havet fantastiska torkade floddalar och monolitiska bergen eftersom utsikten från toppmötena här är otroligt.

Sport & dykning

Förutom områdets enastående dykning, det finns många sevärdheter att se här både under vattnet och på torra land! Dykare kan kolla in vraken av WW2 Thistlegorm handelsfartyg, eller det 19th århundradet ångaren, Dunraven, med glas fisk och strålar strömmade in och ut ur sina skrov. Eller håller sig torra på ett besök till Mount Sinai, med det äldsta kyrkan i världen, St Catherines, fylld med en urgammal bibliotek. För barnen finns det gott om naturreservat här i Sharm, liksom en dykning museum och Fun Land Theme Park i närheten.

Sevärdheter & kultur

Även på safari, kommer du förmodligen över beduiner, ett berg stammar, folk som glädje i att visa dig sitt hemland samt öken tips överlevnad. För en smak av förorts-livet, det finns alltid de marknader och basarer i Sharm Gamla stan, fylld med smycken och matstånd, och massor av festivaler, från den koptiska nyåret till kamel tävlingarna i april, för att inte nämna en fiske tävling för alla turister i juli!

För ungdomar

Sharks Bay hittar du inbäddad bekvämt i en paradisisk semesterort bara upp från Sharm el Sheikh , med det är fantastiskt nattliv som aldrig tar slut! Ha en boll på casinot eller nattklubbar på Naama Bay , öppna in på småtimmarna, ta en promenad genom den mysigare engelska pubar och barer i staden, eller helt enkelt chill vid stranden med din dryck av val och titta på de vackra solnedgångar .

Boka din semester redan idag!

Du är bara några klick bort från den del av dina drömmar med On The Beach och det bästa Sharks Bay kan snappas upp genom att klicka med musen. Dröj inte - det finns fantastiska erbjudanden som finns nu!