Resor till Ras Um Sid

Semester Ras Um Sid

Läs mer om Ras Um Sid

Ras Um Sid helgdagar, längst ner på Sinai-halvön och omgiven av kristallklart vatten, är en juvel i Röda havet Rivierans många-dubbade krona. Stranden i Ras um Sid är den mest populära i hela Sharm el Sheikh, översteg även Naama Bay för sina enastående dykning och snorkling möjligheter, vattensporter och vandringar vid havet.

Resa hit och du kommer att omdefiniera dina idéer om vad Egypten semester ska vara! Ett par klick och sex timmar senare är du redo att uppleva själv den underbara sandstränder och det varma denna halvö paradis!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Ras Um Sid

Väder

När du kommer på semester till Ras Um Sid, hittar du molnfri himmel och soligt temps, från 20 ° C i december till törst-inducerande toppnoteringar på över 40 ° Celsius i augusti. Bara lämna termik bakom och packa faktor 30, och sedan slappna av vid poolen eller på den härliga stranden!

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Stranden här vilar under en lång, slingrande mur av sten, skjuter ut som en udde i det azurblå havet. Havet själv, med sina stora öar, på sömmar perfekt med den molnfria himlen bildar en vägg av solid blå som bäst är uppskattat från yachter och färjor i hamnen ned-kusten, eller direkt på stranden. Ta en tur på kamel eller jeep upp till närbelägna berget Sinai för att se var Mose tog hans legendariska flykten med de tio budorden, eller den äldsta kyrkan och kristna bibliotek i världen, St Catherines, i mitten av dåligt canyons.

Sport & dykning

Ras Um Sid semester kvar först och främst ett dykarens erfarenhet, mångfärgade koraller trädgårdar och enorma koraller fläkt som utgör revet är förståeligt prisade som bland Röda havets största vattenlevande sevärdheter. De som väljer att hålla sig torr kan resa till Fun Land Theme Park med stor åkning för barnen, besök Diving Museum eller ta itu med lokala floran och faunan i det stora reserver vid nationalparken Ras Mohammed och Tiran Island.

Sevärdheter & kultur

Det bästa Sharm el Sheikh är att det alltid finns något på. Bara några av de saker du kan få upp till på semester till Ras Um Sid inkluderar fiske tävlingar, kamel raser, festen i slutet av Ramadan och den koptiska nyår. Detta är en idealisk plats att uppleva egyptisk kultur med massor av traditionell musik och dans på utställning, samt läckra lokala delikatesser inklusive fiskgryta, shish kebab och kryddat okra. Du kan också prova några lokala köket, speciellt fisk, om du tar en tur ner till basarerna i Gamla stan, som också säljer alla former för juveler och mattor.

För ungdomar

Från Hard Rock Cafes till stjärnornas nattklubbar, kasinon och cyber-discon, har detta ställe allt! Sharm el Sheikh förorter vara värd till pittoreska pubar och familj matställen springa, med Naama Bay är hem för klubbarna öppet långt in på småtimmarna och därefter. Prova Fantasia parken och köpcentrum, ca 10 minuter bort, för några mysigare barer.

Boka din semester redan idag!

Det finns 30 miles av oavbruten havet väntar på dig att njuta av. Inte lust att en paus i solen? Tja, kan din Ras Um Sid helgdagar bokas online just nu på på stranden! Från och med sommaren kompis resor till juluppehåll, den bästa affären är här!