Resor till Dahab

Semester Dahab

Läs mer om Dahab

Egypten semester kan handla om något mer vänligt språk än den lugna semesterorten Dahab. Befolkas av leende lokalbefolkning och späckat med fredliga caféer och restauranger, den gyllene sanden på Dahab konflikt livligt med ljus turkos den omgivande Akabaviken, sundet som skiljer Egypten från Saudiarabien.

Och det finns mer - mycket dykcentra och laguner att utforska, vindsurfing och ökensafari - för att inte tala om berget Sinai! Boka din semester i Dahab med på stranden och du kommer inte se tillbaka - utom på flyget hem!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Dahab

Väder

Det är aldrig kallt i Dahab, vilket gör denna resort en stapelvara för turister året om. Från vinterdagar ca 20 ° Celsius till sommaren zeniths över 40 ° Celsius. Se till att din solkräm packas för semester i Dahab, även en jul dopp i hotellets pool kommer tan dig snabbare än du tror!

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Palm-bredbent, gyllene-slammade stränderna här tävlar om din uppmärksamhet med den genomskinliga skönheten i Mexikanska golfen. Dahab betyder "guld" på arabiska, och du kan undersökning för dig själv tawny sanden här uppe på den stora berg och raviner i södra Sinai, där det känns som om civilisationen inte existerar för miles. Alternativt stannar kust för några vackra solnedgångar intill avslappnade småstadskänsla - Dahab har lyckats behålla sin sorglösa frodighet i kölvattnet av internationell turism.

Sport & dykning

Semesterresor till Dahab är första valet för dykare eftersom det finns massor av rev att utforska här och massor av dykcenter, med området är precis lika clement för vindsurfare. Det finns gott om jeep och safari kamel runt i öknen, med resor till Mount Sinai och världens äldsta ortodoxa kloster och bibliotek, S: t Katarina, två timmars bilfärd bort.

I närheten av Sharm El Sheikh är värt ett besök för Fun Land Theme Park och Diving Museum samt fantastiska stränder och ännu mer rev att utforska!

Sevärdheter & kultur

Den tudelning av Dahab är dess unika mix av beduin stam kultur och moderna Egyptiana, på bevis på basarer och butiker i varje gathörn säljer alla slags varor. För en smak av den lokala kulturen, kamelen festivalerna i april och maj i närliggande Sharm El Sheikh är ett måste, tätt följt av sportfiske konkurrens i juli, där lokalbefolkningen och vem som helst på helgdagar kan konkurrera.

För ungdomar

Hotell i Dahab alla vara värd för sent att öppna barer och restauranger full av människor bara koppla av på sin semester i Dahab. Stranden är första valet för sina fiskrestauranger, med lokalt fångad snapper eller hummer, och inre hittar du en mer internationell prägel på biff hus och kinesiska restauranger. Det finns utmärkta barer och diskotek här ute också, såsom klippan älskandes Furry Cup, men kanske den mest populära tidsfördriv är skrämmande på stranden av kåkstäder i solnedgången, drink i handen.

Boka din semester redan idag!

Se själv Dahab fantastiska stränder och inre vandringar, eller dyka ner till de vattenlevande Caverns - men du behöver inte plaska ut med på stranden! Vi har de bästa erbjudandena på Dahab semester och hotell som finns just nu!