Resor till El Quesir

Semester El Quseir

Läs mer om El Quesir

Semesterresor till El Quseir är nummer ett för dykning, vattensporter och perfekta stränder utsikt över det kristallklara vattnet i Röda havet. Men det finns mer till El Quseir semester än vila och avkoppling, härifrån kan du besöka antika ruiner, stora städer och till och med gå på intrepid Mountain Rides på safari, och det är alla bara några timmes flygresa bort med On The Beach.

Upptäck Röda havets riviera för dig själv på semester till El Quseir, och chansen att du kommer att boka din nästa semester i Egypten så fort du kommer hem!

Visa resmål på kartan

Väder

El Quseir solar sig i perenna solsken, med temperaturer doppning runt 20 grader Celsius märke på vintern och skyhöga stratospherically över 40 ° Celsius i augusti. Om du kommer på El Quseir helgdagar du lämnar bättre din termik bakom och gör dig redo att doppa i den härliga poolen eller yvigt varma vattnet i Röda havet.

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

El Quseir semester är en juvel i Röda havet Rivieran krona, med turkosa vattnet kluckar mot guld, palm-bredbent sand och tawny tegelhus kolliderar i horisonten med både ljus blå havet och den monolitiska bruna av berg ovanför. Du kommer att kunna ta en safari över öknen med jeep eller kamel i det karga landskapet, vackra dalar och korall-strödda dalar. Eller ta en båttur längs kusten, spotting valhajar, delfiner och rockor ytbeläggning majestätiskt ur det stilla vattnet.

Sport & dykning

Även om El Quseir helgdagar är huvudsakligen ett tillhåll för familjer och dykentusiaster ivriga att utforska den gigantiska offshore rev, det finns några bra dagsutflykter att göra. Din semester i El Quseir skulle inte vara komplett utan att besöka inre stenbrottet Wadi Hammamat, med ruiner och inskriptioner sten datering före 4000 f.Kr. och Bir Umm Fawakhir, den sjätte-talet bysantinsk guldgruvor i östra öknen. Inklämt direkt mellan stora semesterorterna Marsa Alam och Hurghada, är du under två timmar bort från romerska ruiner, gamla kyrkor och nationalparker.

Sevärdheter & kultur

För upptäcktsresande ivriga att komma till rätta med lokala livet medan på semester i El Quseir, det finns en beduin by i närheten, den "sanna" El Quseir, där denna gång nomadiska stammar kan visa upp sina tips för öknen överlevnad och kamelridning. Resor till Marsa Alam, under en timme bort, hittar du utforska de färgstarka marknader och basarer längs gamla stan, för att inte nämna att åka på kryssning nedför legendariska Nilen, och Hurghada ger dig chansen i februari för att bevittna uppslupen två veckor- lång karneval.

För ungdomar

De flesta av barerna i närheten av El Quseir finns i den stora hotell längs strandpromenaden, som är öppna sent och serverar alla typer av god mat och dryck, bland dansshower och musik. Party djur kan ge sig in i Hurghada för en smak av en del av denna utväg är varierat nattliv, men för en verkligt lugn tid, besök Top of The Rock Bar direkt över stranden på Moevenpick Resort, det bästa stället att hänga för en romantisk kväll på solnedgång, cocktail i handen.

Boka din semester redan idag!

On The Beach är din enda stopp för alla de bästa erbjudandena på El Quseir semester och du bor på ett urval av hotell i El Quseir. Dröj inte - det finns fantastiska erbjudanden som finns just nu!