Resor till Aswan

Semester Aswan

Läs mer om Aswan

Egypten semester bör innebära både avkoppling och en chans att upptäcka underverk av denna antika land, och det finns utan tvekan inget bättre för att uppnå både över staden Assuan, antika Egypten sydligaste gräns.

Här, på stranden av Nilen när den når den först är gapande vattenfall, kommer du snart reda på varför detta eviga staden lockar tusentals turister per månad. Aswan semester är dina att tas med på stranden: bara ett par klick och du kommer vara i denna historiska, sand-skrevade oas!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Aswan

Väder

Aswan är känd som en av jordens torraste klimat, det är sand kan gå år utan en enda regndroppe faller på dem, så i princip, lämna din regnrock! Som ni i södra inlandet Egypten , förväntar stratosfäriska temperaturer: somrarna är över 40 ° C, med vinterdagar i genomsnitt runt 25 grader Celsius, vittnar om Assuan: s makalösa ställning som en året-runt utväg.

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Assuan semester kommer att få dig stirra på en bördig oas på vilken vila stora monument och tempel buffras av två jättelika dammar. Dessa måste övervinnas för häpnadsväckande vyer över forsen nedanför, medan den flod som de tama, Nilen, är stället att vara vid solnedgången att se solen sjunka snabbt in i molnfria horisonten. Detta betraktas allmänt som den vackraste sträckan av världens längsta flod, och det bästa sättet att njuta av den avkopplande ombord på en ferruca, dag eller natt, för att ta i palm-strödda öknen omkring dig.

Sport & dykning

Den Nubien museum här är definitivt värt en titt för mumier, statyer och otaliga andra antikviteter från koptiska eran i förhistoria. Ta en tur till den berömda botaniska trädgården i Kitchener s Island eller större Elefantine för picknick bland tropisk fauna. Din semester till Assuan skulle inte vara komplett utan en dagsresa till Luxor , 80 miles därifrån, kan se dig strosa genom pyramider och antika ruiner, eller genom de berömda Konungarnas Dal!

Sevärdheter & kultur

Det finns massor av marknader och stånd här runt esplanaden och omgivande gator, där du kan köpa både västerländska och orientaliska grannlåt, från radioapparater till juveler, satin till elektriska varor. Det finns också gott om lokala och högklassiga matställen här säljer allt från mintte och kryddig fisk och okra till bacon och ägg, och naturligtvis, nubiska köket.

För lite mer högljudda gatuliv, är miraklet i Sun Festival på Abu Simbel Tempel måste-se evenemanget i Aswan. Detta får missa Evenemanget hålls två gånger per år i februari och oktober för att fira Ramses II med musik och dans.

För ungdomar

Ju mer estetiskt benägna kan resa till det stora templet i Philae för ljud-och ljusshow, som magiskt transporterar dig till den tiden av två riken, eller till en uppslupen Nubian Dance Show, som hålls varje kväll. Assuan har gott om barer och klubbar längs huvudgatan, och hotell erbjuder alla de bästa i sena underhållning, särskilt i vild nubiska variation! Det finns mycket att hålla alla underhöll på semester i Aswan.

Boka din semester redan idag!

På stranden är första valet för alla dina semester till Aswan och din vistelse på ett urval av Aswan hotell. Vänta inte att boka, vi har fantastiska erbjudanden på Assuan helgdagar tillgängliga just nu!