Resor till Soma Bay

Semester Soma Bay

Läs mer om Soma Bay

Soma Bay är beläget i området Safaga, söder om Hurghada. Resorten har bland annat förstklassiga hotell, vackra stränder och härliga restauranger. Här kan du verkligen unna dig långa, lata dagar i solen medan du njuter av det heta, egyptiska vädret.

Vädret i Soma Bay

Hurghadaområdet kommer sommaren igång redan i mars, då temperaturerna ligger kring virka 22 grader. Under sommaren kan temperaturerna faktiskt nå upp till 35 grader i juni och juli. Klimatet är väldigt torrt och när temperaturerna börjar sjunka för oss i norr i oktober – november kan man fortfarande bada i Hurghada

Stränderna i Soma Bay

Soma Bay är en halvö som är kantad av en väldigt lång, vacker strand. På den södra kusten av halvön finns mer bebyggelse såsom restauranger, hotell och WC, och även en liten vattenpark för den yngre resenärerna. Om du hellre håller dig lite mer privat rekommenderas den norra delen av Soma Bay.

Mat och dryck

Vill du utforska traditionella, egyptiska recept kan vi tipsa om att prova på rätten Sayadeya som härstammar från den uråldriga städerna Alexandria och Suez. Här steks fisk, ofta abborre eller blåfisk, tillsammans med lök, tomatsås och en mängd kryddor och serveras med gult ris. Efter maten kan du även prova Sahlab – en traditionell mjölkpudding som smaksätts med vanilj och honung. Puddingen toppas sedan med krossade nötter, kokosnöt och kanel.

Att se och göra

En av de bästa aktiviteterna här är golf. I Soma Bay finns en stor golfklubb med en riktigt vacker omgivning. Golfklubben som ägs av ett hotell har också ett spa där man kan checka in efter en heldags golfande. För dig som inte riktigt är lika inne på Golf kan vi starkt rekommendera att åka på ökensafari. Att utforska öknen med bil ger dig möjlighet att verkligen ta in landskapet och kanske till och med se lite vilda djur.

Kort fakta om Soma Bay:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Arabiska

Valuta:

Egyptiskt pund

Visa resmål på kartan