Resor till Soma Bay

Semester Soma Bay

Läs mer om Soma Bay

Soma Bay på den orörda, gyllene-slammade Röda havets kust i Egypten kommer att ge dig chansen att utforska några av världens bästa dykplatser, med stor rev och mångfärgade fiskstim sprider sig i det kristallklara vattnet. Semesterresor till Soma Bay är populära bland par som vill fly press och stress i arbetet samt familjer som vill helt enkelt komma undan med det och njuta av en minnesvärd familjesemester i solen.

Du är bara 30 miles från den stora kuststaden Hurghada, med alla nöjen och nattliv som det erbjuder, och tillräckligt med kultur för att hålla även den mest kräsna historikern lycklig. Om sol, hav och sand av Soma Bay låter som precis vad du behöver, boka nu med på stranden för oslagbara priser!

Visa resmål på kartan

Väder

Soma Bay kommer att se dig solar sig i temperaturer runt 20 grader Celsius i januari är "kalla" årstiden, stiger en bra bit över 40 grader Celsius till midsommar. Det finns också det faktum att du kommer att vara i en av världens torraste platser, vilket innebär att vinter eller sommar, det enda sättet att bli blöt är dykning i varma vattnet i Röda havet - eller i poolen!

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Den gyllene sanden krockar här livfullt med det blå havet och den limegröna i tunnland av gräs som utgör golf klubbar runt om. På semester till Soma Bay hittar du dig själv med utsikt över vattnet till fjällen över stranden, där solen sakta bakom varje natt. För vissa andra stora vyer av ditt valda orten, Röda havet bergen lockar, som du kan skala med jeep eller på kamel för några panoramautsikt över havet.

Sport & dykning

Oavsett om du efter några windsailing, 18 hål golf eller vindsurfing, vattnet här är perfekt för dig, och den ljumma kustnära vindar avvärja konstant värme. Men det är för dykning i världsklass som Soma Bay är med rätta berömd, med genomskinlig blå vatten hem till mer exotiska och eklektisk marint liv än någon annanstans!

Landkrabbor kan utforska de gamla kyrkorna i St Anthony och St Paul i närheten, med sina gamla luntor och bibliotek övervakas av koptiska munkar, besöka de romerska ruinerna vid Mons Claudianas eller åka på en dagstur till Luxor med sin sfinxer och faraoniska gravar vid Valley of the Kings.

Sevärdheter & kultur

Det finns några fantastiska affärer i Hurghada för att utforska, från gatustånd som säljer antikviteter, t-shirts och lokala rätter till färgomfång basarer, perfumers och souvenirbutiker. Kom hit i februari för den maniska kaos i två veckor långa International Festival, mer inriktat på turister, men behåller en utsökt egyptisk kadens med den stora gatan danser och parader. Bort från förorten, berget-bostad beduiner har byar i närheten där turer kan ordnas för att lära bröd knådning, kamelridning och öken tips överlevnad.

För ungdomar

Soma Bay erbjuder också gräddan av egyptiska gästfriheten: downtown Hurghada är centrum för Röda havets riviera sena öppnande nattklubbar, besöks av topp DJs kryssade deras senaste låtar, liksom charmiga barer pool, barer och pubar i engelsk stil . Prova Gamla stan, El Dahar, för några fina internationella rätter, eller hotellen själva, för sent att öppna barer och sprudlande egyptisk dans.

Glöm inte att du har valet av El Gouna för en sen natt ute på stan eller i närheten Makadi Bay för en cool kväll att titta på solnedgången från utkiksplats i en cool beachside bar.

Boka din semester redan idag!

On The Beach har bra erbjudanden på Soma Bay och boende på hotell i Soma Bay! Den himmelska skönheten i Röda havet väntar dig, och det gör en lika himmelsk erbjuda. Dröj inte, vill du inte missa en hel del!