Resor till Makadi Bay

Semester Makadi Bay

Läs mer om Makadi Bay

På resor till Egypten är det nästan ett måste att besöka den vackra staden Makadi Bay. Staden har ett idealläge vid röda havet, cirka 30 km söder om Hurghada, och är ett paradis för de som gillar att simma och snorkla.

Vädret i Makadi Bay

Kring Hurghada är vädret går vädret från milt till hett, vinter – sommar. Under vintertid ligger temperaturerna kring 17 grader, för att sedan gradvis stiga upp till 30 grader under juni – augusti. För oss i norr passar Egypten bra att åka till under vår och sommar.

Stränderna i Makadi Bay

Makadi Bay har en strand som går hela vägen från de södra delarna av orten till de norra. De norra delarna är hem till en hel del hotell och restauranger, vilket passar bra om du åker med familjen. Stranden karaktäriseras av djuporange sand, såsom de flesta stränderna kring Röda havet. Havet här är kristallklart och turkost, och passar superbra för snorkling och dykning.

Mat och dryck

Har du någonsin ätit en nachotallrik? Tänk dig krispigt, egyptiskt tunnbröd toppat med vitlökssås, köttfärs, aubergine, pinjenötter, granatäpple och mint så har du ett lokalt recept på nachos. För vegetarianen och veganen är det egyptiska köket perfekt. Fastän nötkött och kyckling förekommer i rätter ser man inte sällan växtbaserade grytor, stuvningar och mycket mer. Prova på rätten Bamya, eller gryta gjord på okra som serveras med ris. Till efterrätt eller till kaffet kan vi tipsa om att prova på de egyptiska smördegsbakelserna Ghoraiba.

Att se och göra

En perfekt aktivitet för hela familjen är att göra ett besök till Makadis vattenpark. Här finns nervkittlande rutschkanor och sprutande fontäner samt vattenlekplatser för de yngsta. Det perfekta sättet att koppla av på är däremot att ta en båttur utanför den egyptiska kusten. Vattnet här är kristallklart och turkost, och många av båtarna har glasbotten så att du kan betrakta livet under ytan från torra land.

Kort fakta om Makadi Bay:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Arabiska

Valuta:

Egyptiskt pund

Visa resmål på kartan