Resor till El Gouna

Semester El Gouna

Läs mer om El Gouna

El Gouna är en modern ort belägen nära Hurghada. Staden är bygd längst kusten på små öar, och är känd för sina laguner, briljanta korallrev och långa stränder. El Gounda är ett perfekt resmål för alla som letar efter ultimat avkoppling och lite lyx i vardagen.

Vädret i El Gouna

Egypten har generellt ett väldigt torrt och varmt klimat. I Hurghadaområdet kan temperaturerna stiga upp till 35-snåret för att sedan sjunka ned till behagliga 20 i december. För oss som bor i norr passar det utmärkt att åka till Egypten i oktober och november då havet fortfarande är mycket badvänligt.

Stränderna i El Gouna

På kartan ser El Gouna ut som en liten arkipelag då det kryllar med små miniöar på kusten. Varje ö är omringad av turkost hav, och de flesta små stränderna är privatägda av hotellen. Några av de offentliga stränderna här heter Marina Beach och Morgan’s Beach och ligger norr respektive söder om arkipelagen. Båda stränderna är väldigt breda, så det finns gott om yta för din handduk. Kring båda finns även många restauranger och barer för ett gott avslut på en heldags badande.

Mat och dryck

Egypten har sedan länge genom handel fått influenser från många länder, bland annat det ottomanska riket, Grekland och mellanöstern. En mycket populär och smarrig rätt är Mahshi, eller fylld Zucchini. Zucchinin gröps ur lite grann och fylls med köttfärs och lök. Till efterrätt kan man alltid ta sig en Roz Bel Laban som liknar vår risgrynsgröt. Mycket gott!

Att se och göra

El Gounas idealläge vid kusten utgör en perfekt plats att utöva vattensporter på. Stränderna här är kantade med badbutiker där man kan hyra diverse utrustning och till och med ta dykningskurser. El Gouna har även närhet till uråldriga historiska städer som Luxor. Utanför kusten ligger även två stora skeppsvrak på havets botten som är väldigt populära sevärdheter när man dyker.

Kort fakta om El Gouna:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Arabiska

Valuta:

Egyptiskt pund

Visa resmål på kartan