Resor till El Gouna

Semester El Gouna

Läs mer om El Gouna

El Gouna semester transportera dig till en annan värld - inte bara Egyptens vi alla känner och älskar, med kameler, palmer och antikviteter strödda över den gyllene sanden - utan snarare en av landets mest välskötta orter, catering till alla, från familjer till dykare och vindsurfare.

El Gouna är unik bland egyptiska orter för sin arkitektur och landskap, med kanaler som kör inlandet för miles och rader av vackra hus och hotell peppering det grönskande landskapet. Och allt detta är ett par flygtimmar bort, plus en halvtimmes bilfärd från flygplatsen!

Visa resmål på kartan

Väder

Semesterresor till El Gouna kommer att få dig hängande vid poolen på hotellet eller på de fantastiska stränderna oavsett årstid. Julen här är en solig 20 ° Celsius, och juli har toppar på ca 40 ° C, så packa sandaler och solkräm!

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Den här underbara kanal-anslutna paradis är hem för utmärkande arkitektur som påminner om en arabisk Legoland, trogen det ursprung som planerat utväg. Men det finns en äkta, varm känsla till El Gouna, med sin skola av paradisiska öar till havs, hus som förbinds med broar till små stränder och åtskilda av utskjutande palmer - allt detta bidrar till att göra El Gouna semester de mest välskötta resort i Egypten . Den blå oändlighet i marinmålning här är avnjuts bäst av yachter och skonare i hamnen, speciellt vid solnedgången.

Sport & dykning

El Gouna betyder bokstavligen "The Lagoon", så dykare kommer att ha en bra tid här, navigera de sju miles från stranden, ut till betyg för obebodda öar till havs. Vindsurfing och golf är också främst bland glädjen finns på El Gouna semester.

Museet är lika varierad som de angränsande landskap, visa upp inte bara antika föremål i Egypten, men också modern konst. För ambulerande, kom ihåg: du är perfekt placerad i detta lugn plats att utforska Luxor och Hurghada , hem till några av det antika Egyptens mäktigaste underverk.

Sevärdheter & kultur

Trots att El Gouna var en planerad utväg, det finns en verklig känsla av gemenskap och familjevänliga kul här vilket framgår i fredag ​​Marina Festival på från mars till november, med priser, matstånd som serverar lokala Okri och marina mat och danser mage. Det finns också en bra tid att vara hade på gatan festivaler och marknader som våren varje vecka här, särskilt på måndagar.

För ungdomar

El Gouna semester är perfekt för avkopplande, antingen med en drink ute på den mörknande beachscape, centrum, eller i Abu Tig Marina. Vare sig på stranden eller inre, kommer du att underhöll på restauranger och vattenhål från pool barer till nattklubbar som på Club Med hotell, men med en mer behaglig känsla än några av de större nattklubbarna i större städer.

Boka din semester redan idag!

Oavsett om du är ute efter en lugn semester i en vacker utväg, lysande nattliv, eller ett bra ställe att hänga hatten som du utforska Egypten, El Gouna semester har allt! Och på stranden erbjuder alla de bästa erbjudandena på semester till El Gouna och din vistelse på hotell här, så dröj inte!