Våra bästa resmål för surfing

Vad sägs om sol, sand och surfing? En av de mest populära vattensporterna på sommaren är just surfing. Det är inte bara roligt utan du får också en rejäl workout. Dessutom får du en snyggare solbränna än om du ligger och pressar på stranden. Här har vi samlat tre av våra bästa resmål för dig som är sugen på att surfa på semestern.

 

Portugal

En klassiker i surfsammanhang är Portugal. Istället för att åka till det kanske mest kända Peniche, norr om Lissabon, så skulle vi vilja slå ett slag för Algarvekusten. Här hittar du en stor variation av vågor som passar både nybörjare och våghalsar. Dessutom finns det många surfskolor för surfare på alla nivåer.

Under vinteråret så ligger våghöjderna på cirka 180 cm, medan de på sommaren ligger på runt 90 – 150 cm.

Rekommenderad strand: Praia do Amoreira på Algarvekusten

Man som surfar på Algarvekusten

Surfing på Algarvekusten

Gran Canaria

Hela Gran Canaria är surfvänligt, men de allra bästa vågorna hittar du på den norra delen av ön. Framför allt under vintermånaderna så finns här offshore-vindar och stora vågor som gör området till perfekt för surfing. Även sommaren bjuder på vågor runt 90 cm i höjd.

Om du är nybörjare när det gäller surfing och känner att du behöver börja med att känna dig bekväm i vattnet så finns också andra vattensporter som till exempelvis snorkling och segling på många platser på ön.

Rekommenderad strand: Las Canteras i Las Palmas

Surfare på stranden på Gran Canaria

Surfare på Gran Canaria

Spanien

Även om de nordvästra delarna av Spanien, i synnerhet Baskien, är de kanske mest kända surforterna så vill vi tipsa om Costa del Sol i söder. Den spanska solkusten erbjuder milslånga stränder med vit sand och härliga vågor. Dessutom kan du njuta av det milda klimatet vintertid.

Här finns en mängd olika ställen i Marbella, Fuengirola och Cádiz. Ett tips är också att dig till den lilla staden Conil de la Frontera som ligger ungefär en och en halv timmes bilfärd från Estepona. Här ligger nämligen flera små surfskolor och vågorna sägs vara bland de bästa i området.

Rekomenderad strand: Playa de Cabopino i Marbella.

Surfare på stranden i Spanien

Surfare på stranden i Spanien

Kika in vår hemsida och boka din surfsemester nu.

Är du kanske hellre på stranden än i vattnet? Här kan du läsa om var du hittar de längsta stränderna.

 

Skrivet den 26 juni 2018 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.