Hotellpersonalen avslöjar: Trevligaste och otrevligaste gästerna…

Vi har frågat hotellpersonal runt om i Europa vad de tycker om sina gäster och vilka nationaliteter de upplever som de trevligaste och otrevligaste gästerna. Så, vad tycker de hotellanställda om oss svenska semesterfirare?

Du kan andas ut och hålla huvudet högt… svenskar anses nämligen vara bland de allra vänligaste hotellgästerna. Men vilka gäster anses otrevligast och stökigast? Du hittar topplistan här under.

Hotellpesonal tycker att svenskar är bland de vänligaste gästerna

Visst är vi svenskar trevliga? Så trevliga att vi blivit framröstade till de näst vänligaste hotellgästerna.

Topp 3: De vänligaste hotellgästerna

1. Britter
2. Svenskar
3. Holländare

Okej, så vi är inte lika trevliga som britterna, men en andraplats är riktigt bra! Av 100 hotellanställda runt om i Europa tycker 17% att svenskar är de allra trevligaste hotellgästerna.

Britterna har många vänlighetsfraser i sitt språk som ”please och thanks”, och eftersom liknande fraser inte används lika mycket i det svenska språket är det lätt att glömma bort. Om vi kommer ihåg att använda fler vänlighetsfraser när vi pratar med hotellpersonalen på semestern kanske vi kan vinna över britterna nästa gång!

Svenska hotellgäster anses i alla fall vara trevligare än de från våra grannländer. Inte för att skryta eller så… men de ligger en bit längre ner på listan – norrmän på 4:e plats, danskar på 7:e plats och finländare på 9:e plats.

Topp 3: De otrevligaste hotellgästerna

1. Ryssar
2. Tyskar
3. Fransmän

Ledighet, sol och bad – man kan tycka att alla som är på semester borde vara på gott humör! Vissa hotellgäster uppfattas ändå som otrevliga av hotellpersonalen. Ryssarna har allra sämst rykte då nästan var tredje hotellanställd (31%) uppgav att ryssar är de otrevligaste hotellgästerna.

Vi är glada att vi svenskar lyckades hålla oss borta från denna topplista. Men det finns utrymme för förbättring, 2% av de anställda svarade att de uppfattar svenska hotellgäster som otrevliga. Hälsa på och tacka personalen en extra gång på din nästa semester – de jobbar hårt för att din semesterupplevelse ska bli så bra som möjligt.

Topp 3: Nationaliteterna som ger mest dricks

1. Britter
2. Svenskar
3. Amerikaner

Att veta hur mycket man ska dricksa på utlandssemestern är klurigt, och många är osäkra på hur mycket dricks de ska ge personalen i restaurangen eller baren. Men det verkar som att vi är duktigare på att dricksa än vi kanske tror! 14% av hotellpersonalen tycker att svenskar är de gäster som ger mest dricks.

Topp 3: Gästerna som klagar mest

1. Britter
2. Fransmän
3. Tyskar

Britter anses vara de hotellgäster som klagar allra mest och fick hela 37% av rösterna, följt av fransmännen som klagar mest enligt 12% av av de anställda.

Bara en enda hotellanställd svarade att svenskar är de som klagar mest. Vi svenskar har ju en tendens att vara reserverade och i många fall undviker vi konfrontation. På eBeach rekommenderar vi ändå att du säger till hotellpersonalen om det är något du är missnöjd med under semestern, så att det kan fixas på en gång. Om du säger till på ett vänligt sätt brukar hotellpersonalen vara glada att hjälpa till.

Topp 3: De mest högljudda gästerna

1. Britter
2. Spanjorer
3. Ryssar

Svenskar tycks ha ett rykte som lugna, tysta och rena hotellgäster, så denna topplista har vi också lyckats undvika. Kanske tillhör svenskar istället de som tillsammans med hotellpersonalen irriterar sig på de högjudda och festglada britterna? Men britterna är ju även framröstade som de allra vänligaste hotellgästerna, så man kan nog våga sig på att be dem sänka ljudnivån…

Håll vårt goda rykte uppe – boka din nästa solsemester här.

Skrivet den 25 augusti 2016 av

Rebecca Pettersson

Min drömresa kombinerar sol och bad med nya upplevelser och god mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.