Träna i solen i sommar

Att träna är härligt, men vi vet att det kan vara lite knepigt att hitta tiden ibland. När man försöker få vardagen att gå ihop kan det vara svårt att komma iväg på den där spinningklassen eller det där yogapasset. Varför inte utnyttja semestern och passa på att ta hand om både kropp och själ i sommar?

 

Börja redan innan du reser

I en undersökning* som vi på eBeach gjort om våra resenärers semestervanor så berättar 60% att de är lika aktiva eller mer aktiva på sin semester än de är till vardags. Många berättade också att de gärna sätter igång med träningen redan innan de ska iväg på semestern. Hela 24% börjar träna tre månader i förväg och 20% hela sex månader i förväg. Skippa tråkiga dieter och se semestern som en morot som motiverar dig till att gå till gymmet, även de dagarna när det tar emot lite.

Träna i förväg

Kravlöst och kul

På semestern slipper du vardagsrutiner och tider att passa. Dessutom kan träning vara ett roligt sätt att spendera tid med resesällskapet. Många resmål erbjuder spännande aktiviteter som kanske inte finns hemma. Du kan till exempel testa på roliga vattensporter som surfning, dykning, vindsurfning och vattenskidor. Om du reser med familjen så har många hotell också barnaktiviteter som simskolor och fotbollsturneringar.

Träna i grupp

En bra start på dagen

 Varför inte passa på att utnyttja morgonarna innan solen står som högst och ta en rask promenad eller en joggingtur? Det är inte bara ett roligt sätt att utforska resmålet, utan också perfekt sätt att starta dagen. Avsluta med ett härligt morgondopp i havet eller poolen. Flera hotell erbjuder också morgonklasser i yoga eller meditation.

Morgonträning

Träna omedvetet

Vår undersökning visade att hela 27% av våra kunder säger att de är mer fysiskt aktiva på semestern än hemma. Att röra på sig behöver ju inte betyda att svettas på gymmet. Utflykter till sevärdheter i området innebär ofta långa promenader och trappor. 40% uppger också att deras favoritträning på semestern är simning, så varför inte passa på att utnyttja stranddagarna till att fila på ryggsimmet? Dessutom sover du bättre när du har rört på dig under dagen, vilket gör att du kan njuta mer av semestern. Ett plus i kanten är också att solbrännan bli extra snygg när du rör på dig istället för att bara ligga och steka på stranden.

Kul med träning

Tid för annat

Om du är aktiv på semestern så känns det ofta roligare att lyxa till det med långa middagar eller färgglada cocktails i solen. Vare sig du vill röra på dig mycket eller lite så är ju huvudsaken med semestern att du får koppla av ordentligt. Många hotell har också spafaciliteter där du kan njuta av massage eller olika sköna behandlingar. Efter en händelserik dag så kan du gott unna dig själv tid för avkoppling och välmående. 

*Undersökningen har besvarats av 1 004 svenska resenärer och är genomförd via en webbenkät i februari 2017.

 

Är du sugen på att träna på semestern? Här har vi samlat våra bästa hotell med träningsfaciliteter.

Skrivet den 17 mars 2017 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.